Jak jsem ďál zmrzlinu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Jde taky o to, že čím víc pijete v horku studené a chlazené nápoje, tím je to horší. Pár let jsem byl v Africe a na horko nejlépe působila horká káva. Studená je k ničemu a u nás se to dá nahradit čajem. Samozřejmě se nesmí pít tak horká, že si někdo opaří hubu nebo trubky. Po vypití se samozřejmě zpotíte, ale potom zapracuje termoregulace těla a aspoň hodinku máte v tom horku pocit chladna až i zimy. Druzí se potí s vypitých studených nápojů a vy jste v pohodě. Samozřejmě je potřeba dodržovat pitný reźim, ale nepřehánět to. Větší množství vody než tělo potřebuje je pro něho stejně škodlivé jako nedostatek. A jestli chce někdo pár důkazů, tak ať si ten svůj litr až dva studené (ledové) vody v horku vypije rychle nedaleko volného WC. A jestli se chce dorazit, tak je nejlepší si ji nadměrně osladit zrovna cukrem.
MetalGod

#17 Příspěvek od MetalGod »

Po kafi se potím jak vokna u škodovky, ale pocit ňákýho osvěžení, to fakt nemám, jen při vyšší zátěži mi klepe pumpa. Ale u čaje je to jiný, ten fakt osvěží.
Jak už jsem ale psal, tak u týhle zmrzliny, ne díky teplotě, ale díky těkavejm silicím, to osvěžení je evidentní i po delší době. Akorát se to nesmí přepísknout, třeba že do sebe někdo nahází půl litru zmrzliny a pak si řekne, že bude cool ještě druhej den, díky nízkýmu pH po tom může pálit žáha.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

To není o pivu , ale seděl jsem , blbec stará , v průvanu . Však když si dávám pivo , tak nemakám , v klidu sedím . Odjíždím zítra do Štúrova . Naplním ledničku a budu v pergole aplikovat . Tedy asi až od středy , až se trochu zmátořím ......
vrky

#19 Příspěvek od vrky »

Děda říkával že v létě se pije teplý a v zimě se pije vlažný.
keemo

#20 Příspěvek od keemo »

@Metalgod: Ohryzek zminoval zmrzlinovac na domaci pouziti, ne tu kravu co maj na tocenou zmrzlinu :D Jen proboha nechapu za co chtej 6 tacu???

PS: kdo vycenzuroval "ZMR_DLINU" na 🤐 ? :D
ohryzek36

#21 Příspěvek od ohryzek36 »

Tož, máš tam kompresor, máš tam výparník, výměník, motor, řemenice, nádobu, unašeče, atd... Je sice jasné, že si čína s tímto trefí nejspíš hodně pod 1000kč, ale kdo co nadělá. Pokud by to ale předělal někdo, kdo to umí (uměl by překopat ledničku na zmrzlinovač), tak by to nebyl zlý kšeft.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Habesan »

Snad mrazničku, ne?
Hlavní je říznout tu stěnu (nebo strop) někde kde nevedou žádný trubky.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
keemo

#23 Příspěvek od keemo »

Tak on tento design se da najit i za polovic. A ty co maj nadobu co se dava namrazit tak stoji kolem litru.
hafca

#24 Příspěvek od hafca »

Nádobu na namražení jsme koupili jako příslušenství k robotu ve výprodeji. Není to špatné, ale musí to být 24 hodin v mrazáku a zabírá to tam místo. Ale dá se tím udělat docela dobrá zmrzlina. Jenž je toho tak max. 3/4 litru, to je docela málo. A pak zase den čekat na další várku. Ty komplety s kompresorem jsou lepší, ale už na tyhle věci nemáme místo. :lol:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
MetalGod

#25 Příspěvek od MetalGod »

Když smícháš ledovou drť se solí, tak máš taky ledničku. -20°C, bez kompresoru, bez daru přítele Peltiera.

Keemo, Ty nevíš, že když do libovolnýho slova hodíš tagy, tak na něj cenzůra neplatí?
🤐 je toho důkazem (Zmr[i][/i]dlina) ;)
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
hafca

#26 Příspěvek od hafca »

Jako nápad dobrý, to už jsem praktikoval na starém zmrzliňáku co byl k robotu Eta 022. Tam byla dvojitá nádoba a sypal se tam losolený led. Jenže tady to dost dobře nejde, neb je to hermeticky uzavřené. A silně pochybuji, že bych to takhle dokázal zmrazit stejně jako v mrazáku. Nebo by na to bylo potřeba tolik ledu, že by mi ten mrazák na něj nestačil. :lol:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
kejki

#27 Příspěvek od kejki »

Ta mísa u běžně prodávaných strojků do mrazničky pojme míň zimy, než se dá do zmrzlinovače u ETA 022(010). A místo mísy je pohodlnější nacpat do mrazáku sáčky na led, nebo tvořítka, u mne místo na zmrzlinovač bylo jen výjimečně a kombinovaná mraznička to dává s obtížemi.
Taky se stalo, že zmrlina neztuhla v mašince a co pak? U robotu pěkně přisypu led a jede se dál. Větší kbelík na zmrzlinu byl u Superrobotu a Zetky.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“