Sharp LC-32LE510E, po čase vypadne zvuk
Moderátor: Moderátoři
Je to pre Vás tým pádom výzva, možno čas preorientovať sa na placky, ale crt určite nezabudnete aj tak, to sa zabudnúť nedá.
Z môjho pohladu by som pred demontážou zadného krytu skúsil vojsť do servisného menu. Návod ako na to nájdete v servisnom manuáli.
Podla toho sa dalej uvidí.
Ak do servisného menu nebude možné vojsť, potom už bude treba pomerať napätia dosky zdroja a prípadne pomocné napätia v riadiacej doske...
Zjistil jsem, že napětí pro podsvit je jen 76V, LEDky samozřejmě nesvítí. Ty začínají svítit až od 83V a při zvyšování napětí se pomalu zvyšuje odběr. Obě sekce se chovají stejně, šel jsem do cca 90V a pár desítek mA. Max. hodnoty 114V 240mA. Předpokládám, že LED jsou v pořádku. Na desce zdroje je navíc pro každou větev zvyšovací obvod s cívkou, tranzistorem a diodou, řízený pomocí IO. Ten má podle mne řídit napětí a tedy i jas LED. Zaměřil jsem se tedy na Main Board.
Napětí zdrojů 12V, 3.3V a 5V OK. Řídící výstupy: DIM,PWM1,PWM2 a PS-ON jsou 3,3V. Ale BL-ON je prakticky na nule. Předpokládám, že DIM je regulace napětí pro LED, a chybu způsobuje právě chybějící BL-ON. A tady bohužel končím. Schéma ani manuál nemám, a obávám se, že by mi byly platné jako mrtvému zimník. Prosím o pomoc nebo radu. Na vyřešení mi dost záleží. Kvůli kamarádovi a jeho tátovi. Nejde vůbec o kšeft, už jsem mu m.j. 2 telky dělal úplně zadarmo.
Hille, jak to tehdy dopadlo s tou synovou TV?
Předem dík všem za jakoukoli informaci. František.
- Přílohy
-
BL_ON.png- (37.92 KiB) Staženo 160 x
-
BL_ON2.png- (19.1 KiB) Staženo 178 x
No, proč to píšu, snad to někomu znalému pomůže, na co se zaměřit. Odpovědi v tom fóru vyžadují registraci, ale k tomu nemám odvahu. Možná to nakonec i vyřešili. Pro mne je to varování před bezhlavými experimenty.
No, to jsem trochu odbočil. I já jsem maturoval z ruštiny, za výbornou. Dokázal jsem číst nahlas a plynule česky z ruského časopisu, ale to už je víc než 40 let. Pokud člověk tuto neoblíbenou řeč tak dlouho nepoužívá, zapomene.
Ale moc by mi pomohlo, pokud by někdo registrovaný informace z toho fóra získal. Předem děkuji. F.
Teď k obsahu dat. Podle Rusů je zas nutná registrace. Navíc na rozdíl od Rusa televize, kterou mám na stole, je se satelitem. Takže by data nešlo použít. Ještě se zeptám, pokud by "upgrade" zhavaroval, nedorazím tu telku?
Předem dík za rady. F.