OTF 471 color
Moderátor: Moderátoři
-
Biko
- PetrK
- Kontaktovat uživatele:
BU508 taky může odrovnat vadný TDA8143, ovšem mě mate to že před tím než jsi měnil kondy to šlo, fakt to chce pořádně prohlídnout.... To chassis Oravy jak se víckrát někde letuje tak nestojí skutečně za nic.
No a stěma tranzistorama a v poslední době obzvlášť , zejména u všech BUxxx je to jak jsem psal, originál Philips asi poznáš. Já nedávno dělal Vestela kde bylo BU2508AF, odrovnalo mě jich to celkem 5kusů než jsem přišel na to že ty tranzistory jsou šmejdy! Prostě trh je zaplavený Čínou nebo kde to vyrábí a mnohdy na tom je napsáno PHI, ale jsou to takové světlejší matné potvory co s Philipsem nemají nic společného. Pak člověk může hledat závadu jak chce......
-
Biko
- PetrK
- Kontaktovat uživatele:
Čím to mohlo být že nešel obraz, chce to se v tu chvíli mrknout jestli jde žhavení, pokud je někde studený spoj ve žhavení tak kolikrát ani poklepy do chassis nepomůžou, zjistit jestli žhaví obrazovka je myslím základ, pokud žhaví tak vlastně i vím že jde řádkový rozklad. Další možností je vadný kond na desce obrazovky který je připojený na UG2, dost často má svod který se projevuje takhle nepravidelně, zmenší se pak UG2 a ztmavne nebo úplně zhasne obraz. Předpokládám že ta obrazovka úplně zhasla.... Pak mě ještě napadá jestli ti nevysazuje vertikál, třeba nějaký studený spoj u TDA3654 (nebo 3653, ted nevím co tam je).
Pokud je tohle všechno OK, tak potom už snad jedině hledat někde okolo TDA8362 a pod.
-
Biko
tam když to zajiskří - tranzistor může *odejít*,může tam být jen studený spoj.Pokud zástrčka VC nejde normálně vytáhnout /je vyhřátá/,tak je lepší zásuvku i zástrčku vyřadit a dráty zaletovat napřímo - nebo koupit
novou zásuvku i zástrčku... samozřejmě také vyměnit !!
-
Biko
Kde je pravda
Takze pravda je niekde v strede.
Ale od PetraK sa je co ucit.
- PetrK
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde je pravda
S tím souhlasím...
Ale od PetraK sa je co ucit.
S tím už tolik nesouhlasím