Povinné revize komínů ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

To bude mít známej velkou radost, když v létě dával nový plynový kotel a já mu tvrdil, že s komínem bude mít jen problémy, ať tam dá turbo-výstup přes stěnu. Teď si to asi bude číst s radostí. :lol:
Atlan

#17 Příspěvek od Atlan »

To vies turbo vystup cez stenu je na SK zakazany :D
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

To odkedy? Mame to vo firme a vidim, ze sa to normalne predava.
Atlan

#19 Příspěvek od Atlan »

Ano ale na novy dom to uz nedas Rekonstrukcia a oprava stareho hej. Ale ak chces kolaudaciu tak pekne potianut komin nad strechu.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

hakamusai píše:a když člověk kotel nepoužívá (topí jinak),tak revizi nepotřebuje,nebo jo?

Na to jsem se ptal taky. Pokud máš jinej zdroj, třeba tepelný čerpadlo nebo elektrický podlahy, tak na kotel stačí dát cedule "Mimo provoz". Pokud jinej nemáš, tak jsi v hajzlu. No a samozřejmě nesmíš mít kolem kotle cokoliv, co by naznačovalo, že v něm topíš. Dost nereálný.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
hakamusai

#21 Příspěvek od hakamusai »

A jak je to v případě,že si člověk objedná revizi a revizák toho má tolik,že to do konce roku nestihne ?
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Tvůj problém. Kontrolující ti zcela určitě řekne, že jsi o nutnosti revize od 1.1.2017 věděl dost dlouho a je to tvoje chyba, že sis to nezajistil včas. :wink:
Já to mál ještě lepší, na Dakona mám autorizovanýho revizáka 50 km daleko. Jeden je sice jen 18 km, ale je dlouhodobě nemocnej. Naštěstí mám ještě jinej zdroj, ale na něj musím mít revizi taky ale na ten může udělat revizi chlaďař, co dělá revize na cokoliv a toho mám 200m za plotem.
Jirka

p32

#23 Příspěvek od p32 »

hakamusai píše:A jak je to v případě,že si člověk objedná revizi a revizák toho má tolik,že to do konce roku nestihne ?

To je snad jedno, důležité je, kdy sis tu revizi objednal. Jestli až v prosinci, tak máš smůlu, ale pokud to bylo dříve, tak k tomu snad přihlédnou zvláště když by to bylo u jiných revizáků stejné.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Atlan píše:To vies turbo vystup cez stenu je na SK zakazany :D

Jsi asi trošku popletenej, ne? Tady není SK a co je u vás zakázané, to může být v Maďarsku povolené.
Victronix

#25 Příspěvek od Victronix »

Kolaudoval jsem před 5-ti léty, a už tenkrát jsem nemohl mít turbo skrz zeď.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

A napiš taky proč. Pro turbo jsou totiž dané podmínky stejně jako pro komín.
petrfilipi

#27 Příspěvek od petrfilipi »

Já jsem letos předělával kotelnu díky Kotlíkové dotaci a revizi komína i kotle mám. Ale napadla mě taková věc - co když si příští rok přepíšu ve Wordu letošní revizní zprávu a z bramboru vyrobím razítko firmy "ABC-Z Komíny"? Revizi mít budu a že ji jakoby udělala firma co neexistuje, to možná není můj problém. Možná.
Ale do letoška jsem taky revizi na komín neměl. Stojí mimo budovu, je relativně nový (30 let) a žádný trám do něho zazděný není. Nicméně je každého věc, jak se k revizi postaví a jak to pak případně s pojišťovnou dořeší. Ono nejde asi generálně říci, že když někdo vyhoří a nemá revizi komína, že mu pojišťovna nic nedá.

Petr
Soemtron

#28 Příspěvek od Soemtron »

Nejde jen o požár ale také o CO.
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
Victronix

#29 Příspěvek od Victronix »

Soemtron píše:Nejde jen o požár ale také o CO.

Civilní obranu? :D
Celeron

#30 Příspěvek od Celeron »

petrfilipi píše: Ale napadla mě taková věc - co když si příští rok přepíšu ve Wordu letošní revizní zprávu a z bramboru vyrobím razítko firmy "ABC-Z Komíny"? Revizi mít budu a že ji jakoby udělala firma co neexistuje, to možná není můj problém. Možná.

To těžko. Jako každá revize podléhá evidenci. A revizi na kotle může dělat jen fy autorizovaná výrobcem, jejichž seznam je veřejný a pokud si nějakou fy "vymyslíš", tak je revize neplatná a ty sis měl ověřit, zda je k revizím autorizovaná. Tudy cesta nevede.
Když začaly být povinné revize komínů, tak jsem oslovil kvůli revizi jednu místní fy. Že jó, žádnej problém. Ale zároveň jsem zavolal i na Kominický společenstvo a tam jsem se dověděl, že dotyčný nemá oprávnění na revize... Kdybych to neudělal, tak bych měl neplatnou revizi a nejdráž vymetenej komín v životě. :wink:
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Poradna“