Multimetr na servis

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Ty snad měříš někde v terénu napětí, proud, teplotu a intenzitu osvětlení osciloskopem? :roll: Chci multimetr na servis.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Včera dorazil Husolu. Hned jsem ho testnul a vypada zatím velice dobře.
AC a DC napětí a proud a odpory ukazuje v porovnání s 5x dražším Voltcraftem 890 na podobným rozsahu úplně stejně, občas problikne rozdíl o 1 na nejnižším řádu. Kmitočet sítě ukázal 50.00Hz, 1KHz kalibrátoru osciloskopu taky sedí na 1 Hz. Teplota vnitřní sonda proti venkovní je 0,2 st.C níž a proti měřáku s PT100 je o 0,3 st. výš. Luxmetr zrovna nemám porovnat s čím, když ho zacloním, tak ukáže 0 a na zářivku cca 600. Trochu mě mate měřák "rámusu", i když je naprostý ticho, ukazuje 27dB, když na něj mluvím, tak cca 60. Taky nemám čím zkontrolovat. Kondíky proti BM509 a diodový propískávač zkusím zítra. Taky budu muset změřit, kolik žere to "indigo" (možno zapnout podsvícení, když je potřeba) aby 6F22 nebyla zachvíli v čudu. Myslím, že to bude na servis v pohodě.
Jirka

bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

určitě mě zajímá spotřeba, většina měřáků na 9V baterku žere jak ruský auto. Ale samozřejmě i mechanicko elektrická odolnost. A jak rychlou má odezvu pískadlo. A jak se chová časovač vypnutí, jestli vypne sám o své vůli, nebo se prodlužuje čas měřením a taky jestli po zapnutí nenaskakuje automaticky HOLD.
Naposledy upravil(a) bu2520 dne 17 pro 2016, 14:06, celkem upraveno 1 x.
FHonza

#19 Příspěvek od FHonza »

Do měřáku jsem pořídil nabíjecí baterku. Kapacita je reálně cca poloviční (400mAh), ale i tak to není špatné. V rámci "black friday" nebo podobných akcí se dá pořídit kolem $3. Nabitá je za cca 90 minut, úplně vybitá se po 20 minutách nabíjení dá už použít.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Je takovej "vogumovanej", něco jako jsou outdoor mobily. :wink:
Dneska nebyl čas ho dotestovat, zítra...
bu2520: dobrý tipy, prověřím a poreferuju.
Jirka

Victronix

#21 Příspěvek od Victronix »

Myslím, že největší odchylky budou právě u toho osvětlení, měření hluku a vlhkosti. Ale zatím za ty prachy dobrý.
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Dneska jsem se potkal na akci s revizákem a měl luxmetr pul roku po kalibraci. Porovnal jsem je a tak 3-5% rozdíl. Vlhkost ukazuje podobnou s vlasovým vlhkoměrem ale ten je letitej a nikdy nekontrolovanej. Na dB a luxy mě napadlo se stavit u nás v Qtestu a poprosit majitele, zda by se to nedalo s něčím "lepším" porovnat. :wink:
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“