Simulace sepnutí tlačítka - autostop

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
AMOS32

#16 Příspěvek od AMOS32 »

Jodr píše:Nejde ten EKO nesmysl vypnout v RJ auta diagnostikou? Jinak po zapnutí klíčku stačí dodat impuls 0,8sec do tlačítka a tím funkci vypnout. Realizoval jsem to mini kontaktem jazýčkového relé, BS170, dvěma odpory a tantalem 0,47uF přímo v panýlku tlačítka. Má to výhodu v tom, že pokud funkci chci obnovit, třeba při popojíždění na dálnici, stačí zmáčknout tlačítko...

Můžeš sem hodit zapojení,ten tvůj bastl mě hodně zaujal,že se nemusí nic programovat.A lze i funkci obnovit.
AMOS32

#17 Příspěvek od AMOS32 »

EKKAR píše:
Jodr píše:Nejde ten EKO nesmysl vypnout v RJ auta diagnostikou?...
Ne, bohužel to je nařízením z Brusele zakázaný, NESMÍ TO JÍT TRVALE DEAKTIVOVAT - stejně jako ABS, ESC a podobný elektronický fičury. Musí se to po každým zapnutí zapalování znovu obnovit ... Jak to užírá životnost motoru, startéru i baterky, to už Bruselský č u r á k y nezajímá - oni to platit nebudou.

Je to tak jak jsi to popsal akorát to kur..ostatní zařízení v autě,ale první se pokazí baterie.
Johnko

#18 Příspěvek od Johnko »

Ja mám už taky zvyk, ze ked nastartujem hned vypinam start-stop, to je podobne ako zapinanie svetiel, zapnutie pasov... samozrejme sa stava 1x zo 100 ze zabudnem. :D
Bastlfanda

#19 Příspěvek od Bastlfanda »

U některých koncernových aut je možnost přes diag. nastavit různě - deaktivace, pamatování posl.stavu tlačítka nebo opačná fce tlačítka (tj. po každym startu se musí zapnout...) ;-)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“