LCD ACER V193W

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Flash v procesore vadna podla mna nebude. Do nej sa nic nezapisuje, tak sa neopotrebuje.
EL34

#17 Příspěvek od EL34 »

No Já si to myslím taky, ale už moc nevím kde hledat chybu. Studeňáky a prasklé cesty na plošňákách se hledají dost blbě. Spíš bych rád zprovoznil ten ECG. Tam to alespoň nějak žije a má snahu fungovat.
termit256

#18 Příspěvek od termit256 »

Mrkni na mosfety v podsviceni, pokud je nektery prorazeny, muze to delat nejaka nadproudova ochrana zdroje. Pripadne zkus odskrabnout na tistaku napajeni celeho zdroje VN (jestli to pujde), poznas tak rychle jestli je problem tam nebo nekde jinde.
EL34

#19 Příspěvek od EL34 »

Díky za radu. V tom podsvícení jsou NPN trandy C5706 a 2 mosfety 9435A. NPN jsou dobré, mosfety jsem zatím detailně neměřil, neboť se mi je nepovedlo vypájet a nechci zničit desku. Řídící obvod je BA8741F. Po odpojení napájení podsvícení se to chová úplně stejně jako předtím, pouze pochopitelně nesvítí. Sekundáry tráfek mají oba asi 241Ohm, takže asi taky cajk. Všimnul jsem si, že mezi sekcemi primárů tráfek jsou čtyři nějaké 1k5 SMD odpory a ty se zřejmě hřály, je od nich zhnědlá deska. Taky dva zhnědlé modré svitkáče 220n, ale jsou taky OK.
Nemůže být chyba v samotných lampách? Můžou se tam na zkoušku připojit lampy z jiného moitoru?
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“