Rozmrazovanie vodovodneho potrubia trafozvarackou

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

8O vodoměr bývá jaksi na dně a když cikán neukradne dekl nemůže nic zamrznout , i kdyby byl z papundeklu !
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

:D Já vím, chlad stoupá nahoru a dole se drží teplo. :D

Mé povahově velmi složité tetičce upadl mrazem spodek od keramické záchodové mísy, a to byl v domě. Prostě co se nepoužívá, s tím je problém. Když je průtok, nebývá problém.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
tiktak1953

#18 Příspěvek od tiktak1953 »

Hlasili v rozhlase ,ze zem nas je zamrznuta uz do hlbky 1Metra.Voda u nas uz zamrzla mnohym ludom co sa NEPOSTARALI vcas o dostatocne prekrytie mensej šachty! Taktiež ,aby im nezamrzla voda vo vonkajsích stenach aspon neakov docasnov izolaciov ako polystyren.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak jsem si skočil do sklepa do mrazáku pro kus masa, bo jsem dostal chuť na steak. A vzal jsem si ssebou bezkontaktní teploměr, konkrétně CENTER 350.

Docela mě překvapilo, že v místě, kde je ve sklepě vyvedená skrz zeď silonová trubka k vodoměru, více než metr pod úrovní terénu, je jen asi 5°C. Čekal jsem vyšší teplotu, už jen proto, že je to klasickej sklep pod RD, je tam bojler, kanalizace, voda a to všechno vlastně "topí".

Nejhůř na tom byl kovový rám drátěného okna, ten měl pod 0°C, zbytek se pohyboval mezi +4°C až +9°C. Venku je teď asi -6°C, ale dost (a nejenom) dnes foukal vítr. Takže okno promrzne logicky jako první.

Takže ona to nebude žádná legrace, proto už podruhé nechápu to, že lidem tady u RD nutili vodoměrný "bečky" před barák, když to mohl mít každej v domě. Podle mě z toho měl někdo desátek do kapsy. Já to hnal až ke starostovi, že s tím nesouhlasím.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

A koho poženeš za přístupný elektroměr . Za to může demokrácia . K vodoměru nesmí , ke kotli ano . Zvrácenost .
Achab

#21 Příspěvek od Achab »

ZdenekHQ píše:...upadl mrazem spodek od keramické záchodové mísy, a to byl v domě.
Svého času u lesní správy byl úkol elektrikáře před zimou objet neobsazené byty a objekty, vybrat vodu ze záchodů, čerpadel, vypustit splachovací nádržky a celkově zkontrolovat zajištění proti mrazu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“