Vážení přívěsného vozíku
Moderátor: Moderátoři
Nicméně koupil jsem si loni vozík. Bržděný 1300kg ponížený na 1200kg tak abych mohl legálně jezdit jen s B. (souprava má 3420kg). Většinou převážím traktor na závody kde vím hmotnost a nemám problém. Další možnost je když vozím uhlí což vím kolik asi cca je tuna a nějak to neřeším.
Nicméně aktuálně převážím dřevo od rodičů domů. Dost špatně se odhaduje kolik naložit - ono špalek břízy nebo buku je celkem rozdíl. A jezdím s tím 37km v jeden směr zkratku v Polsku. Rád bych tedy jej vytížil co nejvíce a zároveň nepřekládal - nechci ho zbytečně likvidovat (ono je to vozík za bezmála 40litrů) a zároveň celníci tam stojí takže je to otázka času.
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Doporučuju nějakýho prodejce štěrkopísku "na drobno" - ti mají nájezdový váhy s potřebnou přesností i rozsahem vážený hmotnosti,
Ha ha, tos mi připoměl jednu moji příhodu, když jsem doma dělal zámkovku a potřeboval drobnej štěrk. Máme poblíž panelárnu M-Silnice a tak jsem si tam dojel s vozejkem. Protože betonujou mostovky a podobný maličkosti, nejsou tam vůbec zařízený na nějakej maloodběr velikosti přívesnýho vozíku 120 x 210 cm. Přijel maník s honem s lopatou nejmíň 4 kubíky, nabral lopatu s čepicej a vyklopil ji do vozejku. Mysel být nalitej, nebo co, protože vozejk pod tou hromadou celej zmizel. Tak jsem mu poděkoval, vypůjčil jsem si benžo a skoro hodinu vozejk vyhrabával.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jeden příklad za vícero: Jel jsem kousek od Lince po obyčejný "jedničce". Pijánko 90-100 tacho, GPSka ukazovala od 88 do 93. Nechci komentovat, že kvalitou cesta lepší jak u nás po dálnici - to je tam normální. Dojel jsem MÍSTNÍHO starýho passata kombi s vlekem, jel s bídou 80. Závěs za něj, jedna dědina, druhá, otevřel se horizont, za ním volná cesta, zákaz nikde žádnej, chvilku jsem počkal na ještě lepší výhled (GPS signalizovala že tam je delší rovinka) a tak hned meziplyn za 3, vytočit do plnýho, za 4 a před něj. V momentě, kdy jsem ho objížděl mi tacho ukazovalo skoro 130. Zařadil jsem se před něj, plynule odstavil zase na 90-100 a jel dál. Koukám do zrcátka - on se mi pověsil na zadek a začal se mě v tom kile držet. Ujeli jsem tak asi 5 kiláků, když najednou mezi náma bílej passat Strasspolizei a majáky naplno. Já myslel, že mě zastavuje jako v Americe zezadu, tak jsem vyhodil blinkr a zajel ke kraji, stáhnul okýnko a začal si připravovat omluvu, že jsem cizinec - a oni vylezli z auta oba dva, řidič šel dozadu na toho passata ale spolujezdec přišel ke mně a říká "Nicht, nich, also gut, bitte fahren!" a ukázal mi že mám jet dál = ONI VYJELI PO TOM MÍSTNÍM, ŽE JEL S VLEKEM VÍC JAK 80, ALE TO, ŽE JÁ HO PŘEDJEL CHVILKOVĚ PŘES LIMIT JIM BYLO BUŘT!!!! Takže chovat se normálně, i ta troška PŘIMĚŘENÝ agrese se snese - ano, je to druh agrese, že se na silnici s povolenou 90 nechci zdržovat za pomalejším vozidlem, ale pokud to uděláte tak, že nikoho neohrozíte ani neomezíte = BEZPEČNĚ, ani dojčům a österrákům už nevadíte ...
- Motorové vozidlo nepřesahující 3500 kg s až 9-ti místy včetně řidiče, přívěs do 750 kg může být tažen
- Soupravy vozidel skládající se z motorového vozidla ve tř. B a přívěsu, až celkovou hmotností 3500 kg a pokud maximální hmotnost přívěsu nepřevyšuje pohotovostní hmotnost tažného vozidla
Minimální věk: 18
Tzn. Mají to sjednoceno s náma. A dokonce benevolentnější. tedy mohu mít auto o hmotnosti 3,5t a za ním vozík do 750kg
nebo mohu mít soupravu do 3,5t kde vozík nesmí vážit víc než auto. Cože v mých hmontnostech maximální vozíku 1200kg a pohotovostiní auto 1670kg splňuji.
Jediné na co jsou podle upozornění němci hákliví je údaj na vozíku vs. na kouli. U nás je možno mít za autem vozík s výšší maximální hmotností než je na kouli. Kdežto u nich po tom jdou a musí to sedět. Což vzhledem k tomu že mám na kouli 1500kg je mi jedno. Tak asi tolik.
Motorové vozidlo do 3.5 t;
Kombinace vozidla výše a přívěsu do 750-ti kg;
Kombinace vozidla výše a přívěsu nad 750 kg s maximální hmotností do 3.5t
Kombinace vozidla výše a přívěsu nad 750 kg, s maximální hmotností do 4.25 t po absolvování 7 hodinového praktického výcviku a zanesení kódu 96 do řidičského průkazu
Kempinkový automobil, obytný automobil do 3.5 t