Live USB Linux do starého počítače
Moderátor: Moderátoři
Mimo to, svět výpočetní techniky se poměrně rychle vyvíjí, u webu to platí od tý doby, co lidi konečně dostali rozum a přestali používat IE6 a starší. Za chvíli prostě to giga a čtvrt bude málo.
Jako minimum pro dnešní dobu, aby to bylo tak ňák na úrovni tazatelovy vykopávky před 5 rokama, považuju >2GiB DDR2 a plnohodnotný >2GHz dvoujádro (nikoliv ojebanou sociální třídu typu Celeron; promiň, Jirko) na LGA775, nebo novější patici.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Ty se dávaly do desek, které měly čipset VIA KT333 a vyšší a 1GB pobraly, většinou i jako jeden modul. http://www.viatech.com/en/silicon/legac ... ets/kt333/
Samozřejmě, že před nákupem je nutné zjistit, co je to za desku a jaký používá typ paměti, protože pak ještě existuje víc typů Sempronů, buď běžících na 2,2GHz nebo majících označení 2200. Všechny z nich jsou novější a 1GB pro ně nebude žádný problém, ovšem mohou používat DDR2 paměti. Zároveň bych u nich ale nečekal konfiguraci s 256MB RAM, to už v době vydání bylo málo.
Predpokladam, ze je to na DDR pamate - tam jeden modul moze mat 1 GB. A nevidel som ziadnu dosku, na ktorej by to neslo.
S Windows XP i s těma 256 MB to pořád funguje, neříkám, že to jde nějak ideálně, ale třeba tyhle stránky jdou celkem normálně. Jak jste psali o youtube tak to do listopadu fungovalo taky na 360 řádkách, potom tam něco předělali tak v Opeře je zvuk jakoby s ozvěnou, ve Firefoxu jde zvuk normálně, ale načítá se obraz (u hudebního klipu se to pak musí posunout aby nebyl vidět obraz. Ale tady je problém spíše v malém výkonu procesoru.
Ten linux chci teď, abych se mohl podívat na na ten vadný flashdisk z něčeho jiného než z Windows, jinak bych ho používal aby to bylo odolnější proti virům a podobným věcem.
Díval jsem se na ten Puppy Linux, nedá se nějak nainstalovat na flashdisk aniž by se před tím muselo vytvořit LiveCD ? Četl jsem si to na jeho stránkách, ale nenašel jsem že by to šlo.