Zapojení v rozvodné skříni, je to bezpečné?

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Pokud je na ten vypínač připojenej elektrokotel, tak jak je dlouhej kabel od tohodle rozváděče do krabice elektrokotle? Podle mě tam musí být místo vypínače jistič pro jištění vedení proti zkratu a přetížení. Předpokládám, že přívod do tohodle rozvaděče je přímo z elektroměrovýho rozvaděče a jistí to hlavní domovní jistič. Co tam máš, 25A nebo dokonce kvůli elektrokotli 32A? Ten domovní jistič takhle jak to máš, jistí vlastně kabel 5C x 4 k elektrokotli a jistič 25A vyhovuje jen když je kabel po celý dýlce v betonový či cihlový zdi nebo nevytápěný podlaze. Pokud to je v liště, trubce nebo teplný izolaci, tak musí být max 20A. Pokud máš domovní jistič 32A tak to nevyhovuje vůbec.

A propo, dělal to elektrikář... Jó někteří dokážou udělat věci, že se človek nestačí divit... :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Achab

#17 Příspěvek od Achab »

Podle chrániče 25A bych předpokládal že hlavní jistič bude taky max 25A. Doma mám na přímotopy 12kW plus bojler, sporák a další hlavní jistič 3×25A/B a udrží to.
Mlatyxxx

#18 Příspěvek od Mlatyxxx »

Tak jsem to premeril a ke kotli to ma kabel cca 4m po cele delce zabetonovany ve zdi jinak hlavni jistic je 25A.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“