CD přehrávač Denon 520

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Leoši, díval jsem se na flašku se zbytkem lihu označeného jako syntetický(už nevím z kterého roku), ten je teda cítit jen lihem. Ty nové srágory smrdí výrazně, ale co je přidáno se nedočteš. Nedávno mi prošla rukama 902, ale tak zaprasenou čočku jsem ještě neviděl. Čuměl jsem na to silnou lupou a myslel, že je poškrábaná, nebyla. Nešla očistit ani čistým lihem z lékárny ani IPA, tak jsem použil teplo vodu s kapkou saponátu a šlo to v pohodě, ještě jsem ji pak očistil lihem a byla jak nová.
padik: nemyslím, že bude chyba v CD, ukazuje to spíš na problémy s posuvem čočky. Určitě máš kde vyzkoušet ty problematické CD.
mi-ro

#17 Příspěvek od mi-ro »

Problém je v tom, že IPA nerozpustí cukry. Pokud to někdo zaprasil colou nebo jinou limonádou, propanol to nevyčistí.
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Ano a lieh je na tom rovnako. Takze vsetko, co je zasvinene od potravin, sa najlepsie cisti vodou.
sinclair

#19 Příspěvek od sinclair »

Tak určitá výhoda i toho lékařského alkoholu z lékárny je ta, že přece jen ta směšná 4% vody obsahuje. To často na rozpuštění sraček, rozpustných jen vodou, stačí. Kdežto u IPA jsem si všiml, že toto bohužel nedokáže.
Navíc IPA, sviňa rozpouští hodně druhů sítotisku, snad krom vypalovaného - 96% líh ale jen malé procento z nich, anebo až po delším působení.
Prostě má každý z prostředků něco - někde je agresivnější působení 96% lihu a voda v něm výhoda, jinde zase ne a může být vhodnější IPA.
Asi přicházím do styku s větší špínou, protože mně konkrétně se ve větším procentu aplikací osvědčuje ten alkohol - a to ho navíc ani nesmím chlastat :-)
starecd

#20 Příspěvek od starecd »

Podle mě čočka byla zapatlaná od lepidla ze samolepky, ale jak se tam dostalo nevím.
Pikofarad

#21 Příspěvek od Pikofarad »

sinclair píše:Ví někdo, co je vlastně zač ta "denaturační" přísada?

Denaturuje se pyridinem,benzínem.Lihobenzín,ten co se prodává v lékárně je na optiku nevhodný,benzín je mastný.Je ho tam sice málo,ale stopy zanechá.
Tvrdší povahy z něj benzín po zředění a zahřátí vyfoukaly vzduchem a levné pití bylo na světě.Rumová tresť spolehlivě zamaskovala zbytky benzínu :lol:
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Niektore lepidla zo samolepiek lepsie rozpusta lieh, niektore zase IPA. Takze vhodne je mat oba.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“