Každopádně než tenhle shit už radši poctivě repasovanej Dell nebo něco podobnýho, za půlku i s novým akumulátorem a pravděpodobně to přežije todlencto…
Prosím o kvalifikovaný odhad odběhaný doby u NTB
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně než tenhle shit už radši poctivě repasovanej Dell nebo něco podobnýho, za půlku i s novým akumulátorem a pravděpodobně to přežije todlencto…
Objednávka zněla na:
ROZBALENO Notebook Lenovo B50-50 Grey (NT216a2y2d) 1 ks 10 346,-Kč
ROZBALENO Notebook Lenovo IdeaPad 510-15ISK Pearl Black (NT335m6d3) 1ks 16 334,-Kč
Jak jsme napsal, JÁ to neobjednával, ale pokud bych na kterýkoliv í-šopě viděl u zboží poznámku "rozbaleno", budu počítat s tím, že to je zboží vrácený ve 14-denní zákonný lhůtě, rozhodně ne zboží z reklamace s odběhaným půldruhým měsícem čistýho pracovního času. Srovnatelně - když půjdu do saloonu s kchárama koupit si "roční vůz", tak počítám s tím, že to je auto maximálně 6-12 měsíců starý s nájezdem ne vyšším jak 30 000km (obvykle mají ale jak věk, tak nájezd menší) - a ne čtyři roky stará šunka s přepsanou serviskou a najetýma 120 000km nějakým šikulou "odcouvanýma" na 40 000.
A kutilmile - nelituju tě
Pripadne jsem kupoval klavesnici ktera jiz nikde nesla sehnat jinak nez rozbalena. Zadrhavalo sice jedno tlacitko coz jsem rychle opravil odstranenim plastoveh otrepu, ale jinak OK.
Můžu potvrdit, aspoň u levnějších věcí to bývá naprosto bez problémů. Třeba vadnou RAMku mě poslali obratem kurýrem bez jakéhokoliv reklamačního dokladu nebo komunikace, na nic se neptali. Možná proto že na dané zboží měli reklamací jako na běžícím pásu...Zaky píše:... s reklamacemi prý obvykle problémy nedělají.
Tohle odhaduji tak na třičtvrtě roku každodenní práce... Zkusil bych jim to vrátit.
u Alzy bych taky už nikdy nic nekoupil. Vzpomínám si, jak tam táta před mnoha lety objednal LCD televizi, která byla taky rozbalená a jen "z výstavy"... No bylo to v době kdy ty LCD začínali a protože jí chtěl do pokoje jen jako podřadnou když se vrátil z nemocnice aby měl na co z postele koukat jeho hlavním parametrem byla cena.
Když jsme mu to tehdy s matkou vyzvedli bylo to v krabici od něčeho jiného, měla trochu naražený roh a uvnitř byl ovladač od nějakého DVDčka který s tím nefungoval. Tak se to jelo vyreklamovat, měli ještě jeden kus, taky z výstavy. No a když se vyzvedl ten druhý kus, nebyl ani v krabici ale omotaný jen bublinkovou fólií a taky bez DO !!!! Tak se šlo rovnou z výdejního na reklamační a potom naši nějaké dva připlatili a objednala se tam nová a nerozbalená...
Co se týká Lenova, ne všechny výrobky mají špatný ale musí se dobře vybrat. Já mám ThinkPad T530 a táta ThinkPad T420. Jsou to původní řady co navrhlo IBM a zůstaly u stejných technologií i pantů atd... Troufnu si tvrdit že kvalita provedení je tam znát...
A samozřejmě, nový jsme ho nekupovali ani jeden, protože stojí běžně 40-50 tisíc.
Já na inzerát za 7.tisíc a táta ho odkoupil z firmy když jim je měnili.
Také Dell Latitude jsou dobré. Ale prý ne HP, Asus, Acer atd..
Ostatně u HP jsem se přesvědčil sám, když sem dostal zadarmo od známých kus který cykloval. Protože byl abnormálně a podezřele zachovaný dal jsem ho do opravny. Už i podle popisu na internetu to svědčilo problémům s BGA, který se po zanesení chlazení začně přehřívat a vzniknou trhliny v cínových spojích, nebo se znehodnotí. Čekal jsem snad měsíc a půl, ten BGA kupovali nový ze zahraničí a měnili ale neopravili to. Po opravě obraz byl ale značně poškozený tak jsem ve finále neplatil nic a oni prodělali kalhoty.
CZJKP1 píše: Také Dell Latitude jsou dobré. Ale prý ne HP, Asus, Acer atd..
No, ja ti teda nevím, ale dnes bych kupoval jen HP nebo Acer. Asus po velkém zvážení a Della nebo Lenovo raději vůbec. Občas to spravuji a je poznat, která značka má i na opravy, ale musíš taky rozlišovat jednotlivé konfigurace. Nelze v žádném případě porovnávat něco v cenové relaci 10 tKč s cenovou relací 50 tKč.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Ale onehdá jsem měl v ruce Toshibu kde nebyla absolutně žádná výztuž, takže se to kroutilo jak žížala jen při hýbání víkem, se sundaným spodkem vůbec katastrofa. Mosazné kroužky se závitem samozřejmě vytrhané snad ještě v záruce. Toshiba vůbec poslední leta na střelbu, ventilátor přes půl laptopu od pasivu, posraný BIOSy (aktuálně mám zcihelněný dva kusy jenom tím, že zjebali oficiální BIOS, si to budu muset ručně upravit a přehrát přímo na EEPROMce
Jinak moje reklamační zkušenosti se zelenou čúzou příšerný, hlavní důvod, proč už tam v životě nekoupim ani šroubek. Ani vlézt už tam nechci, ten styl „naval prachy a vypadni hovne“ člověka praští přes hubu sotva projde dveřma té jejich centrály…
A kutilmile - nelituju tě