Vzorečky - toroidní trafo
Moderátor: Moderátoři
//no jen odhadem, to bude těžce přesycený a jsou to jádra pro KV a pochybuju, že při těch závitech to dává jednotky mH
/// takže sycení 0,5T, viděl bych to tak na 0,1T při těch 10 kHz a indukčnost 25 uH při 7 závitech, kde jsi vzal ty mH?
Sycení 77ky tady
- Přílohy
-
fig9.gif- (15 KiB) Staženo 85 x
závity pro určité sycení vypočítáš takle (pro obdélníkový průběh)
N = U ÷ 4 ÷ S ÷ f ÷ B
N závity
U ef. napětí
S průřez jádra v m²
f kmitočet v Hz
B ind. tok v T
4 konstanta, která je vysvětlena v žirafovinách
čili
N = 12 ÷ 4 ÷ 0,0001 ÷ 10000 ÷ 0,1 = 30
//jak již tu někdo psal poměr závitů se rovná poměru napětí. Pokud doržíš všechna pravidla, bude sedět i toto (pro střídu 1:1)
// a je to tu zas, taky to záleží na terénu, jak říkával Pepa pružina
/// to pirat077, hlavně si nenech radit od toho pána nad tímto příspěvkem
Vskutku, hlavně že hned vedle toho sám napíšeš o mezizávitovejch kapacitách - což je jeden z parametrů, který ve výsledku právě ty napěťový poměry ovlivňujou ... Protože sice (elekro)magnetická indukce je jedna věc, ale vlastní impedance i jejich sestřičky připojený zvenku a jejich poměry v samotným provozu ti do toho tvýho krásně spočítanýho teoretickýho návrhu vnesou takovej bordel, že ve finále ti neodpovídá teorii skoro nic - takže stejně musíš takovej návrh ověřit změřením v praxi. Ale když ti tohle nikdo neporadí, respektive když tě na to neupozorní, budeš na to sám tvrdě věřící svý neomylný teorii koukat jak nahá (_!_) z hloží. Ale ty piráte to hlavně neposlouchej, ona by to nakonec mohla bejt pravda ...microlan píše:...
/// to pirat077, hlavně si nenech radit od toho pána nad tímto příspěvkem
A kutilmile - nelituju tě
to pirat
Tak dej větší jádro, nejlíp EE , ať se to líp motá a můžeš to i proložit (půlka sekundáru, pak primár a druhá půlka sekundáru), s patřičným průřezem se dostaneš i na těch 7 závitů na primáru a tím pádem na krásných 46 závitů sekundáru
Trollem můžeš někoho jmenovat, až se bude dopouštět takovýho jednání. Neznáš mě, nic o mně nevíš, doslova ti ještě na zastávce dohořívá vajgl ale budeš tady hnedle někoho urážet. Já jsem na tvou adresu nic takovýho neadresoval - i když zatím jsem v obecný rovině napsal to samý co ty a vytáhnout z tazatele dodatečný odpovědi mi na rozdíl od tebe netrvalo 3 dny, takže laskavě zklidni hormon a věnuj se tématu. Nejseš tady jen ty sám a fórum jen pro tebe.microlan píše:Ty jsi upad ne? Však jsem ho na ten vliv právě upozornil, moje reakce byla na 2 nesmysly, které jsi dokázal vměstnat do jedné věty. Prostě Troll
...
P.S: a například sycení skutečně na materiálu nezávisí, ale bod přesycení na charakteristice na něm určitě závislej je - atd atd. Nemíním se tady s tebou hádat - já vím co jsem naměřil na reálným kusu výrobku a neměřil jsem to sám, měřili jsme to pro kontrolu 3, z toho 2 ing zaměření na vf techniku - pro opravdový utvrzení, že měřáky nekecají. A nekecaly, s kmitočtem se skutečně měnily vlastnosti celýho toho transformátorku ...