Prodloužení kabelu sondy osciloskopu BM566A

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

fredis píše: A který jsou ty lepší? :roll: Tohle je originál TEK i s kontaktem na přepínání. Mám jich několik a nevím o lepších. Když tak dej na ty lepší odkaz :lol: .

Který jsou lepší? No přece sondy od paměťáku HP 1741. Sonda 1,5 m, průměr kabílku 2,5 mm, koncová část držadlo průměr 8 mm, část u hrotu průměr 2,5 mm, ocelový bodlo. Jediný co nemá je TEKáckej kolíček na přepínání podsvícení na stupnici přepínače děliče. To originální sondy Tek jsou proti tomu naprosto humpolácký polena, který svojí tvrdostí a váhou furt někam padají a nebo se kroutí. Tyhle HP mají tvrdost asi tak CYA 1,5 mm2. Samozřejmě, 100 a 200 MHz, 1:10. Jo a ta vlastní HP1741, to je stroj, je mu 40 let a nikdy žádná závada. Neskutečný, nemá žádný vrtulový chlazení a dokonce ani žádnou chladící žaluzii nebo díry...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dred

#17 Příspěvek od dred »

v práci mám ešte pôvodné sondy dodávané k BM-kám ... keď ju dobre skrútiš - otočíš aj merané zariadenie na stole,alebo zhodíš skop z police :lol: :lol:
a... nebolo to až také zlé, pri troche šikovnosti sa stým merať dalo :)
danhard

#18 Příspěvek od danhard »

Lepší jsou ve zvlnění a tvaru nástupní hrany.
Ty čínský zvoněj podstatně víc.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“