Dotykové ovládání LED osvětlení (přesunuto)

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kvicala_r

#16 Příspěvek od Kvicala_r »

Kdybysme tady nedávno nediskutovali ten kapacitní snímač :)
Mám celkem levné z Ali a celkem bez problémů. Vím, že jedna verze mi skutečně po výpadku napájení sepla, ale ta měla na výstupu místo SO8 FETu nějaký DPAK... Ani krátkodobé zhoupnutí elektriky to neudělá, že by seplo?
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jjilek »

Neprojeví se ani sepnutí topení nebo vypnutí akumulačního topení s příkonem >20kW. Žárovky lehce mrknou.
To ovládání z Hornbachu se jeví nepatrně odlišné. Pokud nezjistím příčinu, je na zváženou kupovat z Ali, byť za 2 dolary. To tam raději dám nějaký vypínač. Bohužel v Hornbachu mají od FK i tlačítkový do lišty, ale za cca 220 Kč.

Už mne dokonce napadlo, jestli to nedělá nějaký mnou nepoužívaný povel z HDO, který pronikne až k ovladači.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jjilek »

Tak jsem také napsal dotaz dovozci a distributorovi spínače FK Technics Praha dotaz. Neobtěžoval se s odpovědí. :(
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Asi píšeš na špatné místo nebo špatné osobě. Zkus to znovu a správně.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jjilek »

Tak jsem se asi trochu posunul. Sice s kanónem na vrabce. Adapter jsem připojil přes nepoužívanou UPSku (Back UPS od APC) s již slabším aku. Zatím se to samovolně zapnulo jen jednou (hned na poprvé) a je klid. Uvidím jak dlouho to vydrží. Není to optimální, žere to asi víc, než ty LED pásky, ale mohu pátrat po nějakém účinném pasivním filtru, který by ji nahradil. Nebo snad vykuchat nějakou starou UPSku. Výpadky proudu nebo kolísání napětí na vině podle dřívějších pokusů nejsou.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jjilek »

Další sledování naznačuje, že má možná vliv spuštění motoru v pračce. Pokud nechci zasahovat do pračky a chci odrušit pračku na síťovém přívodu, jaký bych měl na přívodu zkusit připojit odrušovací člen o povoleném proudu 10A? Samozřejmě za přijatelnou cenu?
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Jaromíre, protože pračka by měla mít samostatný jištění 16A s oddělenou zásuvkou, měl by i případnej síťovej filtr mít proudovou zatížitelnost stejnou - tj. 16A. Nejde snad ani o to, že by v případě zapojení silnějšího odběru ten filtr shořel, ale daleko spíš se v něm proudově přesytěj sériový odrušovací indukčnosti a filtr přestane filtrovat. To vypouštění pracovního média by ale pravděpodobně na sebe nenechalo dlouho čekat ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jjilek »

měl by i případnej síťovej filtr mít proudovou zatížitelnost stejnou
To je jasné :D , Kde jej levně koupit, nebo snad pro odzkoušení jen zapůjčit nebo improvizovat, nemám s filtry na daný proud (v tomto případě 10A) žádné zkušenosti.
vasekpetr1

#24 Příspěvek od vasekpetr1 »

Uvidíš sám, co Ti na Elektrice poradí, ale obávám se, to bude spíš forma vhodného zdroje a provedení instalace atd., ale třeba překvapí... :wink: (já už se tam od jisté doby raději neptám)...
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

V kazdej pracke odrusovaci filter je (niekedy zhori, potom je to pekny smrad).
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

A hodně často je tak voj.eb.anej, že jako by tam nebyl - anebo je zapojenej jen před ovládací elektroniku, ale silovina jde bokem = aby vystačil s levnějšíma indukčnostma pro malej odběr... Pár takovejch práčulí už jsem taky potkal.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“