Hromada elektrosoučástek z pozůstalosti - co s tím?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Vidím to tak, že tam bude po pár kouskách toho, co všichni doma máme. Takže mimobrněnští nemaj čeho litovat. Někdo z Brna si přisype a stejně to nijak nepozná.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Většinou jsou to součástky, co každej máme. Katalogy a knížky o elektru jsou zhruba ze 70-90 let. I nějaký zahraniční katalogy od TI třeba. Stav velmi dobrý, neponičený.
Má tam spousty TTL i CMOS logiky, většinou Tesla. Jsou tam i zajímavější věci, operáky, nějaký hybridy, mikroprocesorový obvody Tesla i zahraniční, EPROMky. Některý jsem z hlavy ani neznal. Má tam třeba A277D, MAA436, po kterých bývá sháňka a který moc nejsou, nebo dost drahý.
Tranzistory KFY, KSY, KF, KC, GC, 102NUxx a jiný germánia, z výkonových nějaký KDčka, MA78xx stabilizátory. Jsou tam i věci pro radioamatéry, cívečky, kostřičky, ladičáky, trimry...
Odpory a kondíky všeho druhu, menší elyty ale většinou vypájený, takže neznámýho stavu. Klasický Tesla keramiky. Keramický trimry Tesla. Má i spousty motorků z kazeťáků a tiskáren, nějaký konektory, DIN, Jacky atd... NF i napájecí. Nějaký malý repráčky. Různý spínače, přepínače, i úplně nový.
Zbytky cuprextitu, oboustrannýho i nějaký univerzální desky.
Jsou tam i nějaký knoflíky, zřejmě z audiotechniky (pro Sinclaira třeba
To je asi tak všechno, na co si v rychlosti vzpomenu. Něco jsem doporučil do červenýho kontejneru, něco pro děcka do kroužku, nebo školy, něco se bude hodit někomu dalšímu.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Knihy sem, po telefonu říkali, že mají zájem hlavně o technickou literaturu, romány prý nikdo nečte.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
P.S. aj mňa tam zaujalo pár vecí- konkrétne otočné kondenzátory, doma robené VKV rádio, germániový NF zosilňovač a nejaké germániové VF tranzistory, ktoré by som zobral na bastlenie. Boli by ste ochotní nejaké veci poslať za nejakú protihodnotu?
A kutilmile - nelituju tě