Pomoc s opracováním plexi

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Nešlo taky plexi náhodou lepit vodičkou od Dentacrylu? Stále se vyrábí ale už jsem ho dlouho nikde na krámě neviděl. Dělaj ho Hille furt v Dentálu na starý výpadovce na Turnov?
Jinak plexisklo se taky dnes dá poplýst s Macrolonem. Obojí se dá rozeznat podle jinýho smradu při obrábění. A Macrolon bývá ve větších tloušťkách malinko do modra, plexi je čirý.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

BOBOBO píše:Ty seš blbej , jak daleko vidíš a ještě za roh . Moje žena paličkovala obrazy na stěnu . Tyto se tím stříkají . Zase lezeš do věcí o kterých víš ho v no . Neuvěřitelný cimbál . Je začátek roku a už zase udělal ze sebe několikrát i di ot a.
No vidíš - a moje prabába paličkovala ještě na senem vycpávaný herduli krajkový obrazy na stěny taky - a její syn, brácha bábinky z tátovy strany a tudíž nejspíš muj prastrejc byl svýho času generálním direktorem koncernovýho podniku Perla bavlnářské závody, n.p. Údolí Opic - a já drahně let potom co ho vzal rohatej dělal tady v třebovský ex-Perle 02 neboli Primoně u přípravy tkacích osnov. A to prosím včetně přípravy a míchání "tkací šlichty" = právě toho ztužovacího siderightu... Takže o přípravářský a expediční chemii textilu podle tebe nemám ani šajnu... No jak myslíš, ale inteligenčně retardovaně se tady zatím chováš spíš ty.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Ty to máš akorát cos zaslechl pod stolem , když sis hrál na horníka . Já jsem v textilce 10 let dělal a do krajky , tedy VKV jsem se jezdil učit . Narozdíl od tebe jsem tu herduli vycpával , točil na soustruhu paličky a sestrojil navíječku na paličky . No a tedy za ženu jsem si vzal krajkářku se středním textilním vzděláním . Inu v té textilce mne klofla . Nestěžuji si . A pro celý vesnický krajkářský spolek jsem to plexi rozpouštěl . Tehdá nebyl problém s trichlákem .
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Nevím proč se tady takhle setrvale, v podstatě sebelítostně prezentuješ. To chceš, aby tě za to někdo litoval?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

A to tak pěkně začalo, jak obrábět plexisklo. A než jsme se dověděli, zda jde skutečně o PMMA, polykarbonát nebo polystyren, už jsme u šlichty na zpevnění příze.
Na složení šlichty se můžu zeptat technologů, ale asi to nebudu umět souvisle reprodukovat, konečně toto vlákno je o obrábění nějakého neznámého průhledného materiálu, patrně plexiskla...
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

O šlichtu zde určitě , narozdíl o nazvané plexi nejde . Šlichta na přízi je něco sakra jiného , než impregnace hotové krajky ... A to jde o to , k jakému účelu je ta která krajka určena . Ale Jardo sám dobře víš , o co go . Pokud ti wikiznalci a kecálisti nebudou relativizovat mé osobní životní zkušenosti , mám je jinde u řiti .
Zase se naprdí do čištění čerpadla . Ať nám spočítá množství limo na likvidaci řádově gramů koroze . Desetiny gramů neznemožní funkci . Ale jdu raději do hajan .
danhard

#22 Příspěvek od danhard »

https://www.lanitplast.cz/data/soubory/ ... xiskla.pdf
S etanolem a isopropylem mám ale jiné zkušenosti.

Lepit se dá taky dichlormetanem, lepidlo Acrifix.
Já jsem používal chloroform z nemocnice :)
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kulikus »

danhard píše:S etanolem a isopropylem mám ale jiné zkušenosti.
Jaké? Jiné lepidlo?
danhard

#24 Příspěvek od danhard »

Že po etylalkoholu plexi popraská, po izopropylu nikoliv.
bardot13

#25 Příspěvek od bardot13 »

Vyzkoušej lepidlo Alkacryl PMMA na plexi .
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od kulikus »

Díky.
Sehnal jsem 200ml Alcacryl plexi v Omniplast za 160+DPH
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“