Jaké tužkové baterie
Moderátor: Moderátoři
Alkaliky vytečou docela spolehlivě, když se podrobí regeneraci. Ta je sice poměrně úspěšná ale článek taky úspěšně odhermetizuje.
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě
Nejlepší zkušenosti mám s modrými AA a AAA články Sony, které mívají v Penny v akci za 50 kč/ 8ks.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
Vytíkaly i NiCd akumulátory ve spínacích hodinách a orosenou jsem viděl i NiMh.
S tím tečením u jiných, jako ZnCl nebo alkal., je to sázka do loterie. Mám tu v krabičce např. zinkouhlíkovou Panasonic R6S for OEM, s expirací roku 1999, přitom vyteklá není a dokonce má i trochu šťávy.
To mě vede k myšlence, jestli nějaké značkové baterie pro OEM třeba nebudou kvalitnější než ty pro koncové spotřebitele... Napadá mě třeba Varta Industrial apod. Přece jen tam musí být zaručeno, že než se výrobek dostane ke spotřebiteli, neměly by baterky v něm vytéct, to by bylo dost fópa.
Jinak asi dost záleží, v jakých podmínkách bude baterka provozována. Např. měl jsem nějaké alkaliky Tesco. Dvě z nich byly v blikači na kole, kde jezdily v horku, v dešti, ve vlhku, v mrazu... A než se stačily vybít, vytekly. Ty, které zůstaly doma, nevytekly.
A kutilmile - nelituju tě
Inak je zaujímavé, že pri mnohých výrobkoch z Lidlu bývajú pribalené batérie Maxell, ktoré vždy vydržia dosť dlho, ale u nás sa bežne kúpiť nedajú.
- flyingbird
- Kontaktovat uživatele: