Automatické odizolovací kleště
Moderátor: Moderátoři
Na tuhle pakárnu s přetékajícím žlaby jsou pistolové kleště ideální. Proto je mám, stejně jako ostatní kleště a další nářadí i vybavení.
https://www.ebay.com/itm/Automatic-Cabl ... SwF8lbGlJz
https://www.ebay.com/itm/JOKARI-Strippe ... 2749.l2649
Hledám něco podobného do práce ne hlavní činnost, na řádově desítky odizolování za měsíc - málo a za adekvátně nižší cenu.
Našel jsem jedny až moc levné, pistolového typu a mají šroubek nastavení přítlaku, YATO YT-2268 , jsou pod různými dalšími označeními podobných značek.
https://www.bmshop.eu/p/kleste-175mm-od ... -2268-yato
Máte s nimi někdo zkušenost a hlavně, zvládnou i menší lanka, 0,25 nebo aspoň 0,5 mm² ?
Díky
https://www.youtube.com/watch?v=iSNlDyHBIXw
"Przy piątym usuwaniu izolacji z drutu 1,5 mm² ściągacz się uszkodził. "
Budu muset zvýšit rozpočet a pořídit něco pořádného.
Moje zkušenosti s lacinými stripovačkami jsou špatné, velice špatné.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Nemám rád, když Číňan vyblije šmejd, u nás ho někdo koupí, takže vydělá výrobce šmejdu a ne poctivého vercajku. Pak se šmejd rozbije a zákazníkovi je blbé to jít reklamovat, když to stálo tak málo. Hloupý zákazník koupí druhý šmejd... Číňan se směje a poctivý výrobce krachuje.
Nemám problém s levnějším neznačkovým zbožím, ale pokud předem zjistím to, co v předchozím odkazu, samozřejmě do toho nejdu. Od Yata pár blbostí mám a fungují obstojně, tohle je ale až příliš low-costové.
Jen dnes jsem odizolovával a krimpoval 658 dutinek 1 - 10 mm2 do řadových svorek (nejčastější WK4/U). Zabralo mi to celý den. Rozvody osvětlení 5 polí 1600A 5U 55 modulů/DIN. A to je číslo opravu jen na svorkách, protože mezi jističem stojí stykače a ovládání. A každá dutinka (používám standardní délku 8 mm pro 1.5 mm2) naprosto stejná. Žádné plus mínus milimetr, kousance, ... každá je opravdu stejná, protože opravovat to zástřihem, z toho by člověka kleplo a kleště by kleplo kladivo.
P.S.: Díval jsem se na ukázku lisování ok ... do zpěvu mi opravdu nebylo a musím říci, že něco takového bych ti omlátil v rozvaděči o hlavu a vrátil k opravě. Minimálně 2 - 3x a po celé délce oka, potom lehounce obrousit případné ostré hrany po lisování a teprve potom zatavit.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Odizolovačky už máme v práci koupené už cca 3 měsíce a jsou to Stripaxy od Weidmulleru, zatím fungují jakž takž. Občas mají tendenci se zadrhnout otevřené a nevrátit se pružinou do výchozí polohy, no budou chtít promazat. Ale samotné nože i délka odizolování je OK. Mají za sebou tak 300 ks vodičů 0,25 až 4 mm², někdy v prašném prostředí.
PS:
Ty fotky prvních lisovaných ok vůbec - byla hlavně chyba je sem dávat. Nejde totiž o ukázku vzorové práce, ani chlubení se. Ale v rozvaděči bys mi je o hlavu neomlátil, protože je v žádném rozvaděči nenajdeš. Ty jsou jenom na mém vlastním autě. I tak jsem je zkoušel z oka vyškubnout a ani solidně velkou silou nešly jádra ven. Jen jsem chtěl ukázat, co udělají kleště do 2 tis na první stisk. Samozřejmě by byl lepší delší zális, ale spíš za pomocí širších čelistí už napoprvé, než přesouváním a opakovaným mačkáním. U přesazování bych se bál uvolnění již dříve napěchovaného materiálu, který už nemá kolem sebe oporu čelisti a může se nepatrně vrátit. Ty to přelisováváš opakovaně po délce s tímto typem šestihranných čelistí?
Chápu, utekl nějaký čas. Osobně nedám dopustit na Knipex, které mají za sebou opravdu hodně a samozřejmě se časem při takové intenzitě opotřebí čelisti a nože. Ovšem výměna zabere pár minut a při pravidelném promazání fungují jako nové. Respektive používám zejména dva hlavní typy, protože s Multistrip 10 (1242195) se velice těžko dostaneš do opravdu stísněných prostor. Proto je kombinuji s pistolovými Knipexy. Samo sebou kleští mám povícero, ale nejvíce používám (automatické) právě tyto dva modely. Člověk to vytahá do přetékajících žlaby se svorkami a jeden DIN za DIN. Do zblbnutí. A když se ani tak nevejdou, sáhnu po Bernstein 5-532, nebo ručních Knipex. Na datové a další typy kabelů používám zase jiné typy. Člověk je prostě za tu dobu tak nějak vybaven vším, co potřebuje. Když se hledí na kvalitu, pravidelně maže a mění opotřebené části, tak kvalitní nářadí vydrží sloužit celé roky. Na druhou stranu jsem schopný odizolovávat i obyčejnými nůžkami na vodiče Knipex 95 16 165 a budou jeden jako druhý. Jenže za jaký čas.
Asi proto lehká mobilní příruční brašna váží přes 30kg ... dá se sní udělat prakticky cokoliv