Poraďte akú elektrickú reťazovú pílu kúpiť

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

BOBOBO píše: Mažu vyjeťákem a jinak neudržuji .

Hmm, zajímavý. Brácha před pár lety nalil vyjeťák do Narexky a výsledek byl vyhřátí řetězu, protože si nevšiml, že karbon z vyjeťáku zacpal mazání. :roll:
Většina uživatelů totiž kontroluje zda pila proti něčemu dělá olejovou šmouhu, tedy maže, jen po nalití benzínu a oleje.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Taky mažu vyjeťákem a naprosto bez problémů. A je to i ekologické, protože dnes je veškerá výroba přece ekologická, Jestli to nebude asi tím, že brácha tam nalil cokoliv. Já ten olej mám přece jen odstátý a to svinstvo je spíše dole, takže se tam nedá všechno. A ne všechny značkové pilky musí fungovat na "neznačkové" mazivo. :wink:
termit256

#18 Příspěvek od termit256 »

U vyjeteho oleje jsou problem prave ty usazeniny. Zalezi to na spouste veci, ale muze se stat, ze se jimi casem zalepi nasavani. Potravinarske oleje jsou mnohem horsi, casem udelaji takovou lepivou krustu ktera nejde nijak rozumne odstranit. Ale neni olej jako olej a u pouzitych to plati dvojnasob.

U pily za 50E bych to asi taky neresil, ta bude mit zivotnost max. par desitek hodin provozu, coz ale muze pri obcasnem rezani nekomu trvat treba 10 let a pak bude rikat ze je to dobra pila a mazani cimkoliv neni probem.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jenys »

Zajímavé, že se tazatel už nehlásí :roll:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

p32 píše: Já ten olej mám přece jen odstátý a to svinstvo je spíše dole, takže se tam nedá všechno.

A ty si snad myslíš, že když naleješ odstátý, tak v tý nádržce nedochází dál k usazování svinstva z vyjeťáku na dně? Jen možná ne tolik.
Jirka

BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Seš mimo . Máš mlhavé představy o tomto procesu ? Tedy o obou ? Sedimentace v lahvi bez pohybu trvá roky , na druhou stranu , co projde autofiltrem , projde v poho mazací soustavou . Nevím , jak ty , ale já když řežu , tak pilou dost máchám , těžko by se usadil písek . Zase blbé kecy .
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Jo, to si myslím. Možná není třeba tak z.a.sr.aný, protože je pravidelně měněný na obou Toyotách. V každém případě se nic na el. pile nezalepuje a ta jede naprosto bez problémů.
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

BOBOBO píše: Nevím , jak ty , ale já když řežu , tak pilou dost máchám , těžko by se usadil písek .

Jakej písek? Zase blbý kecy. :roll:
Jirka

termit256

#24 Příspěvek od termit256 »

Problem je, ze ne vse co vytece pri vymene z motoru prochazi olejovym filtrem. Muze se stat, ze usazeniny zacpou filtr v nadrzce pokud pila mimo sezonu lezi v nevhodne poloze.
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Filtr se zacpe a zalepí vždycky mimo sezonu. Já to doleji před řezáním a po sezoně vyleji. A zatím to jde. :lol:
Jarous
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Jarous »

Jenys píše:Zajímavé, že se tazatel už nehlásí :roll:

Nie, aj keď sa nehlásim ale veľmi pozorne sledujem diskusiu. Zistil som, že je v podstate jedno, čo kúpim, poslúži stroj za 50 i za 200€ Sú spokojní užívatelia aj s lacnejšími pílami. Niečo kúpim, hádam sa nesklamem, ono sa pokazí aj stroj za 200€, akurát že to potom mrzí viac :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“