STC software v,4,83+4,86

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#16 Příspěvek od masar »

Ne, je to jinak.
Verze 4.83 je staršího data, obsahuje některé chyby a nedostatky. Proto ji výrobce už nenabízí. Postupem doby vznikaly další, vylepšené verze, z nichž poslední by měla být minimálně stejně dobrá jako ty předchozí a navíc je aktualizovaná o podporu nových MCU čipů. Není tedy důvod se té verze 4.83 domáhat, v.6.86 ji zcela nahradí.
Uzamčený a příp. zpoplatněný může (nemusí) být naopak uživatelský software "uvnitř" MCU. Protože je zřejmé, že chceš naprogramovat nové čipy obsahem "starých" (původních) čipů, musíš ten obsah z nich buď programátorem U8W "přečíst" nebo si ho opatřit (koupit) jinde, nebo naprogramovat programátorem-člověkem, jak jsem už uvedl.
:wink:
Pokud bys mermomocí (a zbytečně) chtěl zkoušet starou 4.83 verzi, lze ji stáhnout např. zde, ale obávám se, že s čínštinou nepochodíš. Navíc bez problémů chodí jen ve Win7, viz obr.
Přílohy
v.4.83.png
v.4.83.png
wasa

#17 Příspěvek od wasa »

No a už jsem zase o kousek blíž-díky tobě.
Aby jsi byl v obraze,jak jsem již spomínal,jsem starší člověk a tohle to je abslutně nad moje síly,tak mi to dělá jeden chlápek,co se tím zabývá a když
mi dá povel,že je třeba to nebo ono,tak já startuju.
Z toho pak vychází takové pojmy jako software 4,83 a pod,aníž bych vědel vo co gou.
Objednal jsem veškeré možné programátory toho typu,co spomínáš a tím
to aj skončilo-nikdo to z mého okolí nedokáže rozchodit.
Nechci se nějak vnucovat,ale nechtěl by se ty na to podívat?
Všechno by jsem ti k tomu dodal,nebo poslal a podle toho,jaký máš přehled
bych věřil,že by byl ůspěch na dosah.
Jak píšeš,že by to aj mohlo jít přeprogramovat,tak si to vůbec nedokáži představit,jako laik-když to vidím ten kopec háků,báků tak aminius pátry.
masar

#18 Příspěvek od masar »

Jak jsem psal, nejsem programátor a s programováním mám jen málo zkušeností, bylo by to pro mne možná také neprůchodné. Proto se nechci angažovat. Doporučuji obrátit se s dotazem na moderátory EB, zda by ti nedoporučili někoho zdatnějšího v oboru. Já bych ti doporučil obrátit se e-mailem např. na uživatele mtajovsky, ale už se tady delší čas neukázal.
Za mne se tímto omlouvám. :oops:
wasa

#19 Příspěvek od wasa »

Člověku,tady se není za co omlouvat-pouze já můžu/a jsem/vděčný za každou radu a informaci.
Už jsem to pomalu vzdával a rzignoval,ale ted mám zase chut a elán se s tím popasovat.
Přece každý problém by mněl jít vyřešit,či tak,nebo jinak a jedu skusit toho,
co byl doporučen.
Ještě jednou velký dík.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“