Trouba MORA, vadný časovač
Moderátor: Moderátoři
Já jsem ty moduly párkrát opravoval (měnil jsem jen kondenzátory) a jednou jsem to vyřadil - odpojil jsem napájení modulu a přepojil jsem vedení přes relé - kabel z relé vedl do vypínače trouby, takže jsem přepojil kabel co původně vedl na kontakty relé přímo do přepínače (bez překlenování kontaktů). Je lepší to udělat trochu odolněji (bez zbytečných přechodových odporů a bastlených kontaktů) - může tama téct i 16A.
jirkati píše:Měnili jsme kombisporák za typ Amica a u něj nefunguje trouba bez aspoň nějakého nastavení základního času na displeji. Je to definováno přímo v návodu. Dcera má obdobný sporák MORA a má to u trouby úplně stejné.
Třeba to ale nebude stejný případ, jako ten popisovaný.
To máte pravdu, ale v tomto případě se dá nastavit sepnutí ON/OFF přímo na panelu časového spínače. Což bohužel nemá vliv na funkci.
Přikláním se k názoru uživatele "Artaban001", který to popsal velice výstižně a symptomy tomu nasvědčují...Zítra se pustím do přímého zapojení bez časového spínače, který následně analyzuji, abych identifikoval vadnou součástku.
Jsem si jist, že to není vadný termostat, před nějakou dobou byla provedena výměna
Každopádně děkuji za radu[/b]
ohryzek36 píše:To je tak snad u každého sporáku.
Já jsem ty moduly párkrát opravoval (měnil jsem jen kondenzátory) a jednou jsem to vyřadil - odpojil jsem napájení modulu a přepojil jsem vedení přes relé - kabel z relé vedl do vypínače trouby, takže jsem přepojil kabel co původně vedl na kontakty relé přímo do přepínače (bez překlenování kontaktů). Je lepší to udělat trochu odolněji (bez zbytečných přechodových odporů a bastlených kontaktů) - může tama téct i 16A.
Dobrá připomínka, vzhledem k parametrům relé až 16A jsem nad tím také uvažoval, čím méně odporů, tím lépe...
Když časovač zůstane pouze na signalizaci, bude to vlastně modernizovaný "retro styl." Na relé se dá připojit třeba melodický zvonek.