Pamatujete tu značku?

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
warp

#16 Příspěvek od warp »

Z nějakého MTC autorádia, bez panelu - byl jen pasivní, jsem kdysi udělal stolní (komponentu) rádio, má to i RDS + dálkové s Toshiba TC9149 obvodem.
Přílohy
20190219_103004_resized.jpg
20190219_103004_resized.jpg
ZVUK2000

#17 Příspěvek od ZVUK2000 »

Tady schéma toho FIRSTU, ale verze s jiným koncem.
Přílohy
SCHÉMA.jpg
SCHÉMA.jpg
robo

#18 Příspěvek od robo »

Ještě mám doma autoradio Haitai. Odnímatelný panel měl sadu infra led které měly svůj protějšek na autoradiu plus snad 3 velký kontakty. Jak je tento system perfektní jsem poznal u autoradia Pioneer. Autoradio asi rok 2000 s mp3 stalo přes 7 tisíc. Už během záruky blbnul displej, kontakty mezi panelem a radiem. Tak to opravily a po záruce to začalo blbnout zas. Zlatý Haitai. Ale ten First . to je krám max. zrna.
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

First Austria si pamatuju jako značku šmejdských krámů z 90. let. Vnímám ji daleko víc negativně, než nějakej Sencor... Existujou dodnes. https://www.firstaustria.com/index.php
Rádio s digitálním FM tunerem u nich asi ani v roce 2019 nenajdeme. https://www.firstaustria.com/index.php? ... le%20radio
Je to takovej rakouskej dovozce čínských laciných krámů.
sinclair

#20 Příspěvek od sinclair »

Takhle normální autorádio přeci nevypadá. Tohle bylo autorádio pro blbý východoevropany, co koupí všechno, na čem je anglickej nápis.
V autě a kór v našich škodovkách musely ty fousky 0,05mm v PE izolaci, kterýma je to propojený, upadávat co kilometr jeden..
Ani současnej rejžák by si nedovolil upevnit koncovej IO tak, jak je tady...
Tady je vidět docela slušná kazetová mechanika, kterou některý z těch chytřejších zemědělců obestavěl něčím a to tak, aby se to dalo použít jako autorádio.
A protože ve východní Evropě té doby toho nebylo zrovna moc na výběr, lidi to kupovali jak diví.
Ještě byl jeden podobnej, taky nejprodávanější model - to byl ten s jedním TDA2003, co se tvářil jako stereo, dokonce měl i čtyřkolíkovej konektor a ten jeden kanál vyvedenej ven dvakrát, modrým a zeleným drátem...
Ten dokonce ani v přehrávacím zesilovači žádný IO neměl, byly tam max. 4 nějaký uni tranzistory ala 2SC945.
ZVUK2000

#21 Příspěvek od ZVUK2000 »

sinclair píše:.
Ještě byl jeden podobnej, taky nejprodávanější model - to byl ten s jedním TDA2003, co se tvářil jako stereo, dokonce měl i čtyřkolíkovej konektor a ten jeden kanál vyvedenej ven dvakrát, modrým a zeleným drátem...
Ten dokonce ani v přehrávacím zesilovači žádný IO neměl, byly tam max. 4 nějaký uni tranzistory ala 2SC945.

Tato stereo atrapa se paradoxně objevila docela pozdě, někdy kolem roku 2000. Takže ten Tvůj First byla docela pořádná mašina :D
Michal22

#22 Příspěvek od Michal22 »

Nene, to co popisuje Sinclair, se minimálně tady na jižní Moravě objevilo už když jsem byl na střední- 1993 až 1997.
Docela dost jsem jich tenkrát namontoval.
A jestli budete hodní, tak možná dokonce jedno takový rádijo najdu zítra v šopě :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ZVUK2000

#23 Příspěvek od ZVUK2000 »

Michal22 píše:Nene, to co popisuje Sinclair, se minimálně tady na jižní Moravě objevilo už když jsem byl na střední- 1993 až 1997.
Docela dost jsem jich tenkrát namontoval.

Todle "STEREO" autorádio zn. ELTA se objevilo v kamenných obchodech někdy po roce 2000 :D
Přílohy
stereo atrapa.jpg
stereo atrapa.jpg
ZVUK2000

#24 Příspěvek od ZVUK2000 »

Další rádoby stereo radio. Jako konec tam je Leošem zmiňovaný TDA2003
Přílohy
stereo atrapa 1.jpg
stereo atrapa 1.jpg
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

Když už tady vzpominkujete různý střepy a křápy - posunu to ještě dalších asi 20 let zpátky (zhruba konec 80. let) - malej kazeťák značka ELTA, byl tuším dederónskej a vyšla na něj i recenze v Amáru. Permanentní mazání a k tomu zapojení hlavy ke snímacímu zešilovači bylo tak geniální, že při každým zapnutí přehrávání kombinovaná hlava umazala část záznamu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
xsc

#26 Příspěvek od xsc »

To je jak z rádia Jerevan. Elta nebyla dederónská. A to odmazání nezpůsobovala blbě připojená kombinovaná hlava, ale ss mazací hlava, kterou při zapnutí prošel proud z blbě umístěného nabíjejícího se filtračního elytu.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Bol cinsky, ci kde sa to vtedy vyrabalo: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=86503
judeware

#28 Příspěvek od judeware »

Elta byla/je na způsob First (který jsem kdysi dávno četl jako mladý na i v ní polistopadovec špatně díky fontu - Fiast). :) Formálně tuším Rakousko, výroba "Asie".
Dnes se to děje i u nás (pseudoEta).
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Jediny rozdiel je asi v tom, ze Elta je nemecka a First rakuska firma, inak predavaju vsetko z Ciny:
http://elta.de
https://www.firstaustria.com
Kremik

#30 Příspěvek od Kremik »

xsc píše:... ss mazací hlava, kterou při zapnutí prošel proud z blbě umístěného nabíjejícího se filtračního elytu.

Jo, to bylo "geniální" řešení. Než jsem tu vlastnost vůbec objevil, už byla spousta záznamů poškozena. Včetně originálek chráněných proti zápisu.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“