odborná definice závady - a co to je prakticky ?
Moderátor: Moderátoři
To "bola to iba poistka" sa nejako šíri svetom. Dostal sa mi do rúk LCD monitor, kde bola vymenená sieťová poistka v DPS, samozrejme za úplne inú, a držala tam na ledabolo priletovaných káblikoch. Dala sa ľahúčko odtrhnúť. Že na sekundári bolo 5 nafúknutých kondenzátorov im nejako ušlo.
Treba im normálne vystaviť účet: otočenie skrutkou: 1 kčs, vedel ktorou: 99 kčs.
TV sa tak ľahko diagnostikovať nedajú. Mnohokrát sa závada nejako prejavuje, a vyzerá že je zlý nejaký komponent, a skutočná závada je pritom inde.
robo píše:Možná hloupé srovnání ale co diagnostika u auta.
Ale to přece není žádný problém!!!
Stačí když doneseš TV ke mě do opravy a ukážeš mi ten diagnostický konektor, já se tam připojím, vytisknu ti všechny závady, zaplatíš 15-20 stovek jako v autoservisu a můžeš se rozhodnout, jestli si to spravíš sám nebo ne (napřiklad takovou NAND paměť v Samsungu).
Jasně auto není televizor a autoservis není opravna spotřební elektroniky. Ale jista paralela tady je.
Edit cena za diagnostiku je různá a i za 600 se dá sehnat i s tiskem na papír. A přesto mě udaje nemusí na závadu navést. Ale nechám si ji udělat abych se měl od čeho odpíchnout. Diagnostická zásuvka v AV technice není ale mám techniku, přípravky a znalosti abych v některých případech byl schopen závadu zpřesnit. Tv mají diagnostické menu které může někdy pomoci.
Takže podľa teba prácu ktorú robíš, môže robiť každy kto skončil základnu školu?p32 píše:Tím jen potvrzují svatou pravdu, že opravit to umí už každý jouda. Jen na to zjištění závady musí vyjít ze školní lavice později jak v šesté třídě ZDŠ. A pokud vím, tak se platí za zjištění závady a za opravu závady zvlášť.
URČITĚ!Dominic píše: Takže podľa teba prácu ktorú robíš, môže robiť každy kto skončil základnu školu?
Pokud tě to překvapuje, tak se šestou třídou základní školy to určitě nezvládneš. A vy tam máte nějaké vyjimky ze vzdělání nebo na střední školu u vás může i ten co základní školu nedokončil? Takže ano, každý kdo u nás ukončil základní školu, tak mohl jít na učňák či střední školu v oboru a potom to může dělat. Na vysokou školu se taky nedostaneš bez ukončené střední s maturitou.