Přijímač 0.3-30MHz AM,SSB
Moderátor: Moderátoři
jsou zařízení které mají dva filtry, jedno BFO a jsou zařízení které mají jeden filtr a dvě BFO . . .
filtry jsou dražší než krystaly . . . takže většina amatérských konstrukcí má jeden filtr a dvě BFO . . .
a jsou ještě jednodužší zařízení se širokým mf filtrem s jedním BFO, které musíš naladit z jedné, nebo druhé strany signálu aby měl výsledný produkt směšování správnou výšku tónu, nebo správnou intonaci řeči . . .
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže ten čas můžeš věnovat spíš dobré anténě a preselektoru (vstupnímu filtru).
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Netuším kam bych ho mohl zařadit. Zkus mne na něco odkázat. Mám rámovou antenu hned vedle počítače./asi 1,5*1,5m/ve okně. Bohužel je nasměrovaná na Polsko. I když jsem doposud velmi spokojený zkusil bych to zlepšit.Ahoj.
FERYACT píše:Kdo ten signál dodá na internet?
můžeš klidně i ty, když si postavíš svoje vlastní SDR úpravou laciné klíčenky na DVBT . . .
tady je všechno co potřebuješ
stačí si jen sehnat TV dongle s RTL2832U . . .
úprava klíčenky
schéma úpravy
- Artaban001
Artaban001 píše:Kdysi jsem měl v plánu "ubastlit" SSB adaptér k hotovýmu přijímači "ROADSTAR TRA2350P", když už je "dual converted" a má vyvedenou mefu na zásuvku. Chcel jsem použít nějakýho švába typu NE612, nebo TA7358AP, v oscilátoru by měl rezonátor 455KHz. Mám již pár zapojení v "merku" - původně to měly být DRM konvertory k PC. Obvod oscilátoru bych trochu překopal, aby šel ladit trimrem v rozsahu LSB-USB podle vzoru, jaký mají třeba rádia SANGEAN ATS909, nebo podobný.. (Schémata jso dostupná na netu). Teď to jen vázne na času, kterýho moc nemám..
Ja som si BFO modul k tomuto radiu objednal za par USD hotovy z Ebay, fachci paradne.