Synovce takhle vyhmátli ve Švajcu, když tam přihlašoval Oktávku - mimochodem na kolech, se kterými byla koupena od dealera jako předváděcí vůz
Cena STK
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Synovce takhle vyhmátli ve Švajcu, když tam přihlašoval Oktávku - mimochodem na kolech, se kterými byla koupena od dealera jako předváděcí vůz
Bratr má Jawu 50 Dandy. Celou motorku renovoval. Jawa na rámy Dandyn 50 neklepala VIN, jenom pořadové čísla ve výrobě (interní číslování). VIN se všemi údaji je na na štítku, přinýtované na rámu. Z STK ho vyhodili, že číslo na rámu se neshoduje se štítkem - nezájem. Takže telefonát do JAWY, vysvětlil problém a bylo mu řečeno jasně není problém, vystavíme potvrzení že to tak je správně. Nic za to nechtěli.
Takže s potvrzením na odbor dopravy, bez problému zapsali tu skutečnost do TP. Znovu na STK. NE, prostě do prdele NE a NE, já technik z STK to prostě neuznám! Výrobce říká že je vše v pořádku, úřad to nemá problém zapsat do TP, ale technik z STK si postaví hlavu.
Řekl sem mu ať to nechá 30dnů vyhnít, pak předchozí dočasná STK padne a jde jinam. Takže šel na jinou STK, dopředu vysvětlil o co jde a bez problému to tentokrát prošlo. Svině jedny, raději ani nepočítat co ho to jako OSVČ MVDr. stálo peněz na tom projebaném času.
Taky mě párkrát vyhodili, ale s odstupem doby to uznávám.
Je to jejich zaměstnání a při dnešních přísných pravidel jsou buď jednou nohou v kriminále nebo vyhazov.
Při naší lidové tvořivosti při úpravách našich miláčků a při úpravě kradených a havarovaných vozidel se fakt není co divit.
Bohužel na to někdy doplatí i ti poctiví...
tomasjedno píše:Aha, asi jsem to nenapsal dost jasně. Mám dvě sady kol - letní (orig. disky) a zimní (mají menší ET čili širší rozchod neodpovídající TP). A dávám si pozor, abych na STK přijel vždy s těmi správnými.
No mám taky dvě sady kol, letní Alu disky a zmní plechové, ty jsem si při kupování opsal z TP. Od koupě jsem žil v mylném dojmu, že je to vše v pořádku, když jsem to s nimi koupil a na dřívějších TK to bylo bez problémů. Ale bohužel má ten technik pravdu, tento typ, velikostně nesouhlasí s TP co tam předepisují. Dřív to nikdo pořádně asi nezkoumal, řekl bych, že tento technik asi bude novej a je trochu iniciativnější
-
petrfilipi
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
stefan31 píše:... zaujímalo by ma, kde ešte v EU majú ľudia také stresy a problémy s vykonaním STK ako v ČR, SK ...
Robis si srandu?
U druhého Swifta jsem jen poslal dotaz k dovozci, proč to na běžně dovážený model nejde napsat hromadně, a dostal jsem odpověď v tom smyslu, že jim anonymní/hromadný souhlas STK neuznává, musí na něm být VIN konkrétního auta. A že ročně vydávají takových souhlasů jen do stovky, že tolik zájemců z řad majitelů všech modelů Suzuki zase u nás není...
Povzdechl jsem si nad zbytečným úřadem a už jsem tam nešel.
U třetího Swifta, toho jsem kupoval v ČR, je zase jedna kombinace ráfek+guma na léto a stejná na zimu. Protože dostávám kopřivku při vyplňování žádostí, radši jsem si počkal, až předepsané gumy pneuservis někde sežene, než bych znovu absolvoval dodatečný zápis dalších rozměrů či rychlostních a zátěžových kategorií na úřadě.
- tomasjedno