Telka Samsung UE40F6400AKXXH cykluje
Moderátor: Moderátoři
Považujem za čudné, že na DRN2/IC9101 nie je podobné napätie ako na IC9201 a pritom vetva 2 svieti. Pozrel by som, či sú impulzy na PWMI1 a 2, ak áno, potom majú byť aj na DRN1 a 2 a keďže nie sú, tak treba preveriť pripojenie SOU1 a 2 na kostru cez výkonové odpory 2R2. Ak by to bolo v poriadku, núka sa chyba v pravdepodobnom spínači medzi SOU1 a DRN1 vnútri IC9101.
Ja mam tiez podozrenie na ten svab, ale chcel som nejeko overit, ze samotne pasy su OK.
S LED/LCD telkami nemam vela skusenosti, preto som sa v prvom prispevku pytal na to, s cim nemam skusenosti. V obdobi, ked som sa opravam TV viac venoval boli len CRT-cka ..
JaDu píše:No možno to problém je, lebo nechce zbytočne otvárať obrazovku.
Presne o to mi ide.
p32 píše:Tomu se neříká problém, ale lenivost.
Nie je to o lenivosti, ide mi o to, ze kazde otvorenie panelu je potencialne riziko noveho problemu (zanesenia necistoty, poskodenia vlastneho panelu...) comu by som sa chcel vyhnut, ak sa da podsvietenie otestovat BEZ rozoberania. Mozno budem k tomu nakoniec pristupit, nevylucijem to.
Preto som uz v prvom prispevku poprosil o radu, ci pri nameranych parametroch pasov pri napajani externym zdrojom z prveho prispevku mozem pasy povazovat za OK, alebo nie. A ten si asi tiez cital.
Ako som uz pisal, som na SC mimo bydliska (po-pia), takze sa k telke dostanem az cez vikend, mozno az v sobotu. Dovtedy som chcel nazbietat vedomosti, aby som mohol pokrocit dalej, pretoze zas dalsi tyzden (Po-Pia) som opat mimo bydliska.
Telku som zapol do siete (vsetky ochrany zapojene), telka nabehla bez cyklovania, vetva c.1. nesvietila.
JaDu píše: ...Pozrel by som, či sú impulzy na PWMI1 a 2...
Overil som pritomnost impulzov, na oboch pinoch oboch IO boli impulzy, vsade cca rovnake. Potom som telku vypol, aby som preveril
Aj ked som to uz niekolkokrat kontroloval predtym, pozrel som to opat, spojenie bolo (pre vsetky 4 vetvy). Prepojil som piny SOU1 a DRN1 IO 9101 odporom 330 Ohm. Po zapnuti telky do siete zacala cyklovat.JaDu píše: ... treba preveriť pripojenie SOU1 a 2 na kostru cez výkonové odpory 2R2....
Podrobil som trochu vysluchu kolegu a potvrdil, ze ked si telka oddychla (dni az tyzdne), tak nabehla, ale po vypnuti a opatovnom zapnuti zas cyklovala.
Zatial mi z toho vychadza, ze ta telka ma dve (zrejme na sebe nezavisle) chyby.
- nesvieti prva vetva (co si asi kolega ani nevsimol), pravdepodobne vadny IO.
- cykluje a to len niekedy (co bol dovod, preco mi telku kolega priniesol).
Odpojil som konektor zo zdrojovej dosky k MB, cyklovanie neprestalo, akurat sa zmenila frekvencia cyklovania (rele cvaklo castejsie). Takze chyba bude na tejto doske.
Zmeral som napatia A5V (stabilne), B5V; B13V, 31V; 67V OK, samozrejme len pocas zopnutuia RL801S.
Viac casu moc nebolo, tak si zas cez tyzden cosi skusim nastudovat a cez vikend (hadam bude viac casu) budem pokracovat.
Ak by niekto mal cas a chut poradit na co konkretne sa zamerat, samo ze sa nenahnevam