Mikrovlnka Sharp, uvnitř prská, a zapách jako, když se pálí.
Moderátor: Moderátoři
Dá se nějak ten magnetron popř. rozdělat nemyslím úplně, ale tak, aby ty žebra se dali úplně očistit? Jinak asi ještě zkusit úplně vyměnit tu slídu, tedy jestli by to pomohlo, protože se nezdá, že by jí něco bylo. Ona vždy dříve se spíš většinou úplně rozpadla, ale teto problém nedělala.
Jeden závit nakrátko s větším odporem nemusí způsobit nefunkčnost ve smyslu otáčení. Ten závit se na cívce prostě pálí, časem se buď přeruší, nebo způsobí propálení celé cívky. Možná je to i to bručení.
Možná proto to furt i po vyčištění smrdí, že to ten ventilátor hned nasaje a vyfoukne ven.
Instantní diagnostiky je na internetech hafo.
Tak to je úposlední pokus o diagnostiku. Ještě se dá vytáhnout pojistka v takovém plastovém pouzdru. To vyzkoušej a bude jasno. Jinak ty žebra na magnetronu jsou na ochlazování proudícím vzduchem od ventilátoru.Vidím to na vadný magnetron.mi-ro píše:Bručí? odpojit MOT od MG a zapnout, nebudu. Pro laika silně nezpečná věc.
mi-ro píše:Bručí? A divně? Každá mikrovlnka bručí. A smrdí? Buď smrdí něco, co jsi kdysi připálil a nebo musíš zjistit co hoří. Diagnostika pro běžného člověka na 5 minut i kafem. Ale radit že máš odpojit MOT od MG a zapnout, nebudu. Pro laika silně nezpečná věc.
No jo, ale tahle tolik nebručela nesmrděla. Tak je jsné, že , když se otáčí skleněný tác, tak je trochu slyšet.
MiraSt píše:Tak to je úposlední pokus o diagnostiku. Ještě se dá vytáhnout pojistka v takovém plastovém pouzdru. To vyzkoušej a bude jasno. Jinak ty žebra na magnetronu jsou na ochlazování proudícím vzduchem od ventilátoru.Vidím to na vadný magnetron.mi-ro píše:Bručí? odpojit MOT od MG a zapnout, nebudu. Pro laika silně nezpečná věc.
Když odpojím pojistku, tak se ani MG nerozsvítí, protože tam nápají celou MK na přívodu. A jinou pojistku to tady nemá.
MiraSt píše:Tak to je úposlední pokus o diagnostiku. Ještě se dá vytáhnout pojistka v takovém plastovém pouzdru. To vyzkoušej a bude jasno. Jinak ty žebra na magnetronu jsou na ochlazování proudícím vzduchem od ventilátoru.Vidím to na vadný magnetron.mi-ro píše:Bručí? odpojit MOT od MG a zapnout, nebudu. Pro laika silně nezpečná věc.
To vím, že to chladí magnetron. Ono i ostatní věci. A to proudí v pohodě.
sinclair píše:A nepálí se Ti vinutí motorku ventilátoru, třebaže se točí?
Jeden závit nakrátko s větším odporem nemusí způsobit nefunkčnost ve smyslu otáčení. Ten závit se na cívce prostě pálí, časem se buď přeruší, nebo způsobí propálení celé cívky. Možná je to i to bručení.
Možná proto to furt i po vyčištění smrdí, že to ten ventilátor hned nasaje a vyfoukne ven.
Instantní diagnostiky je na internetech hafo.
Izolační stav vinutí měřením je v pořádku. Měřil jsem oba motorky, VN trafo. ten magnetron, jsem nezkoušel měřit, protože přece by tam teklo moc šťávy při měření izolač. stavu. Ale děkuji za připomínku.