Co to je? (nález na poli u potoka)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
monterjirka

#16 Příspěvek od monterjirka »

Crifodo píše:Tohle odnášení vraků daleko od míst používání mě docela fascinuje, ...

Také mě to mnohokrát překvapilo. Především pokud je to za městem, kde je sběrný dvůr a elektroniku je možné tam odložit "zadarmo"

Ale jako "rekord" bych viděl poškozené nepojízdné dětské kolo v rokli v lese, minimálně 2 km od nejbližší obce, minimálně 500m od cesty alespoň trochu sjízdné na takovém kole.
Kdo a proč se tam s tím vláčel?

P.S. na výjezdu z Domažlic směrem na H.T. "přes Háje" ležela sestava CRT TV + satelitní přijímač + parabola.
Za hodinku jsem jel zpátky a parabola už tam nebyla, tu bych možná zachránil kdyby nebyla poničená, TV tam možná ještě leží :D
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

...
Přílohy
TV lesní.jpg
TV lesní.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Povahou vlákna je to spíš "nezařaditelné", takže přesun, nejraději bych to pojmenoval "bordel v lese", ale musím jít příkladem a být slušný.

To je nějaká OVP ta na posledním obrázku? Tu asi ztratil traktorista při orání brázdy... :D
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 01 kvě 2020, 17:04, celkem upraveno 2 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

pokud fotka nezapadá do tématu vlákna tak celé stornuj, zlobit se nebudu
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
MiraSt

#20 Příspěvek od MiraSt »

Já před drahno let našel v potoku barevnou delta obrazovku do kolor spektrum. Chyběl ji ocelový pásek okolo a pracky na úchyt. Tak jsem to odmotal z té staré a ona fungovala! A dobře! :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
konosuke

#21 Příspěvek od konosuke »

televky se válejí kdekoliv, značkové a stereo, velmi často v opticky dokonalém stavu...vzal bych něco dom na vejminek ale co (zpravidla) chybí je DO bez něhož je to vysloužilý elektrošrot
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hubert_79 »

Kdo by se s takovým klumprem těžkým tahal... :P DO je maličkost, jestli to není nějaký no-name, tak to seženeš za pár šupů.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hubert_79 »

To samé Sony, Thomson...
Párkrát u nás (u červeného kontejneru) byla moderní CRT televize s cedulkou "funguje" a DO bylo isolepou přilepené ke smotané šňůře.
Edit: jsem reagoval na koment a on to kono zatím smazal...
konosuke

#24 Příspěvek od konosuke »

smazáno omylem ale pointa je srozumitelná
ano sem-tam DO přiloží, co je zvěrstvo a barbarství - střihat síťovej přívod, už se tu řešilo párkrát - prej komunální předpis, směrnice, no dejme tomu říkám to jinak: závist nenažranců z MěÚ, ČOI, FÚ a co jenom máme
Naposledy upravil(a) konosuke dne 01 kvě 2020, 19:36, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Hubert_79 »

O tom slyším prvně, že by existoval nějaký pokyn/směrnice o tom, že se má stříhat šňůra. Ale třeba to existuje...
To zas extra problém není, to se dá poměrně snadno vyřešit.
konosuke

#26 Příspěvek od konosuke »

aby přístroj nešel opakovaně použít, jde o úraz elektřinou, výsledek je spíš opačny: nedborné bastlení a laické zapojení...inu naši ouřadové rozhodli
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Hubert_79 »

Hele - stejně do toho lezeš, když si něco přineseš. Tak když už jsi vevnitř, tak tam napájet dva dráty? Maličkost.
konosuke

#28 Příspěvek od konosuke »

alibismus mocipánů - zákonodárců: cobykdyby ! takových pitomosti máme víc
faktem je že v US volaji mechanika s certifikátem na výměnu pojistky či žárovky,
zajistí to pracovní místo a příjmový doklad pro fiskus, nikdo si nelajsne vlastní samodomo opravu, no ale v hemerice jsem nebyl, prodávám jak jsem koupil
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Hubert_79 »

Věřím, že i u nás jsou lidé, co volají nějakého pomocníka když jim rupne žárovka nebo vyletí jistič.
konosuke

#30 Příspěvek od konosuke »

na vedlejším fóru chlápek uživatel shání mechanika na výměnu přenosky v gramci a vyvážení ramínka, je to v Praze 5 jen tak mimochodem
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“