Přenosný radiomagnetofon+TV CRT color model JVC CX-500 ME

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
salora

#16 Příspěvek od salora »

Hm no zas tak hrozné to s tím pádem ze střechy u mě nebude ,zatím se mi to nestalo a navíc to už dnes skvost moc není,na aukru to u nás někdo nabízel za nějakých 700 kachen ale jinak ano souhlas je to nostalgie a retro v jednom v tom máš pravdu a já jsem navíc zastáncem a sběratelem retro ,jedna věc je to navíc dooost těžké což na střeše musím řešit dobrým ukotvením a jinak souhlas s To:Hill
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Jo, to máš pravdu. Je to tak těžké, že jsem to kvůli tomu kdysi v 81. roce nekupoval.
salora

#18 Příspěvek od salora »

No a to ještě k tomu bez baterek ,pokud se tam dalo těch 10 buřtů tak to je na tragač ,nj tehda hold byla ta váha dána především napájecím klas. zdrojem (s trafem) a následovala obrazovka a vše co k tomu patří VF trafo atd. to ostatní už je snesitelné.Kdyby se to vyrobilo dnes s novou technologii LCD a spínaným zdrojem tak by to nevážilo ani polovinu.
Pokud by se ale jednalo hlavně o tzv. kampingový přístroj (do stanu) pak by to ale opět narazilo na značný odběr obrazovky i když podstatně menš než u tohoto modelu ale ta doba to hold tehdy neumožnovala ,dnes ano ale nevyrábí se stejně nic podobného aspon tedy pokud vím.Výrobcii současné technologie stojí předd 2 problémy stále těžce řešitelnými ,bud vyrobit displej /obrazovku/ s co nejmenším odběrem nebo či zároven vyrobit aku či baterie které budou lehké a daleko více výkonné než ty dosavadní.Mě už stačí ten tzv. chytrý mobil co musím co 3 dny mít stále v nabíječce.
Jo dalo se to používat jak jsem si kdysi v TV cyklistickém sport. přenosu všimnul že to měli v autech tam to posloužilo a dalo se využít celkem v pohodě .
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Nejtěžší na tom byla právě ta barevná obrazovka a potom ta bateriová náplň.
salora

#20 Příspěvek od salora »

JJ ano přesně tak ,jak říkám auto to uveze ale pod stan nevím i když jednu výhodu to asi taky mělo ,tak rychle by to nikdo asi neukradl protože by s tím nedošel ani za roh :D
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“