No vždyť to v tý tangentě vyjádřený je...EKKAR píše:No já nevím jak ty, ale já jsem zvyklej odchylky úhlu uvádět ve zlomku pí neboli v jednotce radián nebo v úhlovejch stupních. Jako indžinýr bych to možná ještě zvládnul v hodnotách sinu, cosinu nebo možná i tangensu, ale já indžinýr nésu, to víš, my to doma nikdy tak exaktně nepotřebovali ... V cm/m jsme zvyklí udávat spád (třeba odpadovýho potrubí) nebo sklon cest, ne úhly.To víš, my nésme lepšolidi ...
technický dozor na stavbě - zkušenosti
Moderátor: Moderátoři
Záleží jak máte postavenou smlouvu. Jakou záruku, jak postupovat při reklamacích a jakou vinu na to bude mít TD.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
lesana87 píše:To je toho, já mám na necelých 9 metrech 40 cm ochylku od pravýho úhlu a taky se s tím dá žít.
Taky mám dům z doby, kdy byl pravej úhel zakázanej a nesmělo se to ani vyslovit.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Z okna čučim na jeden malej baráček, taky asi tak 100let starej. Na střeše je vlnitej eternit a u štítu je ten eternit postupně seřízlej o celou šíři desky, jak je ta hacienda křivá. Z letadla to musí vypadat jak pizda
A kutilmile - nelituju tě
- pocitujlasku
Sandal píše:Já mám odchylku 4cm na 8,5m a už byl problém usadit rohovou vanu![]()
Jak se to stalo nevím ale u Ytongu to mrzí dvojnásob. Úhly měřený nivelákem a pak ještě úhlopříčně pásmem a stejně se to někde podělalo.
Stava sa to vsade, tiez mam ytong, merane prave uhly, vsetko presne urobene, a aj tak ked som daval podlahove listy, tak je vidiet, ze to nie je uplne rovne a tiez je tam +- par centi. Podla mna presne domy su len v casopisoch
EKKAR píše:Střechy se s takovým sklonem u štítu záměrně dělají, ve vrcholu je podélnej nosník krovu vytaženej dál přes stěnu štítu a směrem k okapu se střecha postupně zužuje. Viděl jsem takhle postavenejch spoustu střech, včetně moderních s beta taškama nebo bonnským šindelem. Důvod ale rozhodně není nepravoúhlost základní stavby stěn.
Vim že se to tak dělá a byl to výstřelek 90tých let.Tady to fakt záměrně není.