Perseidy 2020

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem pozoroval znova a zase ani ťuk. Do cca 23 hodim bylo vidět líp než včera. Ale pak úplně stejně jako včera, kolem 23.30 se zase udělalo nějaký šedivo, který se světelným smogem zcela vymazalo vše do cca 45 stupňů nad horizontem. Třeba k obzoru pod Merakem Velkýho vozu není vidět naprosto nic ani triedrem.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
decmen

#17 Příspěvek od decmen »

No, je fakt, že včera to bylo blbý, ale jeden dost výraznej jsem zachytil někdy mezi 21,30 a 22,00 (ten čas odhaduju, protože ještě řvalo chlumecký koupaliště a tam to ve 22h musí zabalit).
Zkus si nejdřív najít Jupiter se Saturnem, jsou zhruba ve vodorovné přímce na JV a pak asi tak 45° "doleva nahoru". I když dnes to bude asi ještě horší, pokud přijdou nějaký ty bouřky. No snad jo, protože i ve starým baráku už máme 26°C :toilet:
mojza

#18 Příspěvek od mojza »

Já viděl 12.8. t.r. ve 2308 v Palkovicích jeden moc krásný,jasný přes skoro ½ oblohy od V na Z se stopou, která mě nadchla, to byla odměna. Dokonce jsem si (asi) vsugeroval, že slyším dokonce i svist. Tu noc ještě jednu "niť", další noc jeden slabý a jinak nic, bída.
sinclair

#19 Příspěvek od sinclair »

Až poletí něco s takovým ocasem a následně bude slyšet svist, tak máme už jenom pár desítek sekund..
Crifodo

#20 Příspěvek od Crifodo »

Během asi půl hodiny pět kousků. Pak už mě bolelo za krkem a tlačila záda, protože jsem si nevzal na střechu matraci nebo něco takovýho.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Neviděl jsem nic a ještě kupodivu žiju. :wink:
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Ty taky musíš zkazit každou radost. :) Nejseš ty takovej nějakej suchar, či co? :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samec

#23 Příspěvek od samec »

Viete niekto o nejakej online kamere, čo sleduje meteóry? Minulý týždeň som videl jeden veľký ohnivý. Iné dva leteli prakticky kolmo navzájom s odstupom asi 10 minút. Zaujíma ma, či ich niekde evidujú. Máte niekto doma kameru na meteory?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“