Samsung UE50F6500 podsvit

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
decmen

#16 Příspěvek od decmen »

Objednal jsem celou sadu 9+9 pásků z Alíka, klientka s cenou souhlasila a počká sei. Zatím budou v ložnici š*kat a ne čučet na bednu :-D
zvaty

#17 Příspěvek od zvaty »

Při opravě těchto LED pásků je obtížné nalepit nazpět čočku tak, aby
světlo rovnoměrně rozptylovala a nedělala světelné fleky.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Ale není. Jak jsem nedávno psal, tak jsem měnil 11 ledek z 18. Čočky jsem oddělal všechny kvůli lepšímu pohledu na celkovou svítivost a potom je v klidu nalepil. Prostě to jde, ale musíš k tomu mít klid a hlavně vědět jak na to.
Kvicala_r

#19 Příspěvek od Kvicala_r »

Osvědčilo se mi tou LED pustit malinký proud a čočku si "prosvětlit" posunutím zajistit rovnoměrnost. S epoxidem, než zatuhne to šlo dobře. I tak sem měl ale v obraze pár světlejších fleků
zvaty

#20 Příspěvek od zvaty »

No právě, úplně bez skvrn to nejde. A jaký máš zlepšovák ty....p32 ?
mi-ro

#21 Příspěvek od mi-ro »

Ono nejde jen nasadit difuzor na původní místo ale i připájet čip přesně na původní pozici vč. výšky. A to je fakt problém.
..to bude jen ňákej odpůrek
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Já žádný zlepšovák nemám a ani jsem to nepsal.
Dělám to obyčejně, napájím LEDku přesně tam kam patří. Čočku dám do stejného místa tam, kde byla. Pokud je na pásku v tom bodě, kde se lepí, nějaký bordel, tak ho vyčistím jehlou a potom teprve tam nalepím tu čočku. Není třeba z toho dělat nějakou vědu. Tedy u prvních deseti TV asi ano, potom to jde samo.
zvaty

#23 Příspěvek od zvaty »

Tak tolik jsem tohoto typu podsvitu ještě nedělal. Už se ale blížím 😛
Lipr

#24 Příspěvek od Lipr »

p32 píše:teprve tam nalepím tu čočku.

Čím ji lepíš ? Díky.
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Obyčejným vteřinovým lepidlem od ťamanů za 7 Kč.
Napřed vyzkouším, že čočka pasuje na ty tři body (že se neviklá), potom do těch tří bodů kápnu lepidla a čočku tam stejně položím a zatlačím, aby si sedla a nechám ji tak až to zaschne a lepím další.
decmen

#26 Příspěvek od decmen »

Lepim lepidlem z Alika co se tvrdi UV ledkou 5sec. Ty 3 body vždy odstraním a lepim přesně na ledku.
Kvicala_r

#27 Příspěvek od Kvicala_r »

p32 píše:Obyčejným vteřinovým lepidlem

Nematovatí ta čočka nadměrně z výprů toho vteřiňáku? Já se bál křehkosti, tak sem lepil epoxydem - ten je přece jen trošku lepší z hlediska pevnosti a houževnatosti. Toho Blaupunkta sem lepil už UV (snad henkel jestli si pamatuju dobře) . To byla jiná pohoda.
p32 píše:že čočka pasuje na ty tři body (že se neviklá)..

To by snad musel jen ležet na LEDce, jinak snad na třech bodech (definují rovinu) žádné viklání nastat nemůže.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od otakarv »

Kvicala_r

#29 Příspěvek od Kvicala_r »

Joo tím sem lepil na doporučení taky v LG 47". Tam sem pokusně dělal i ty desky z ALU IMS. No drbačka na půl dne a výsledek takový "uspokojivý"
p32

#30 Příspěvek od p32 »

Kvicala_r píše:
p32 píše:že čočka pasuje na ty tři body (že se neviklá)..

To by snad musel jen ležet na LEDce, jinak snad na třech bodech (definují rovinu) žádné viklání nastat nemůže.

To jsi asi nepochopil, protože jsem se nechtěl rozepisovat do podrobností. Ty body na pásku jsou vlastně takové 3 malé o-kroužky, do kterých jsou vlepeny miniaturní nožky té čočky. Pokud ale odděláváš čočku, tak se občas stane, že se ta nožička ulomí z čočky a zůstane v tom o-kroužku. Potom musíš ověřit, jestli tam ta čočka sedne a když ne, tak pod lupou tu nožičku z o-kroužku jehlou vydrápnout někdy až na třetí pokus. Potom když čočka už sedne, tak kápnout na každý o-kroužek toho lepidla a dát čočku na to správné místo a mírně zatlačit. Jde o to, že nedáváš na své místo vždy tu stejnou čočku s chybějící nožičkou, ale jinou se všemi třemi neulomenými nožkami.
Po tom lepidle nic nezmatovatí. Spíše není ani vidět, že je to slepené. Lepím tím všechny i vytištěné plasty.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“