Reprobedne Pioneer CS-722A
Moderátor: Moderátoři
- TheLastUnicorn
Každému co jeho jest, když je někdo zvyklý na poněkud hrbolatější kmitočtovou charakteristiku, bude se mu zdát rovnější divná. V ZUŠ jsme měli na semináři jakési studiové monitory, které mají mít kmitočtovou charakteristiku co nejlepší. Tak jsme dodělali nahrávky a při následných úpravách jseme to pouštěli na různých dalších zařízeních, aby se to dalo poslouchat. Paradoxně nejméně to tahalo za uši (původní nahrávka) na obyčejných papírových elipťákách se zesilovačem v B100 (v RK 10 jsou ty ARV snad jenom na ozdobu). Při poslechu na jakýchsi 3p bednách s věží jestli technics to strašně syčelo a dunělo i při eliminaci ekvalizéru. Selena B205 byla též celkem OK, na nějakých dvoupásmovkách s arv a arn u Stereodirigenta jsem musel mírně stáhnout výšky, o šetření s basy vím.
Takže pro výsledné publikování bylo nutné mírně stáhnout výšky.
Pak už na skoro čemkoliv zněla nahrávka uspokojivě. Takže to vidím tak, že je nutné mít více různých nahrávek a zvolit kompromis. Když nejde poslouchat nic, tak je teda asi opravdu cosi špatně.
Tolik postřehy laika-tetřeva hlušce.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Někdy koncem 90. let se mi do pracek dostalo pár časopisů "HIFI" a to bylo počteníčko. Tam se tohle hodně řešilo. Vyměnili u něčeho napájecí kabel a hned se prostor nahrávek rozšířil, výšky byly najednou sametové, basy rychlé a podobně.
Hubert_79 píše:Někdy koncem 90. let se mi do pracek dostalo pár časopisů "HIFI" a to bylo počteníčko.
Taky na to vzpomínám. Ti redaktoři to měli buď jako kratochvíli nebo za to byli placeni, nevím. Dokázali velmi zasvěceně a inspirativně požvanit o čemkoliv. Některé momenty byly velmi výživné. Třeba srovnávací recenze FM tunerů. Žádný z principu nešel nad 15 kHz a odstup taky daný limitama, přesto recenzent uměl pohovořit o prostoru a jásavých výškách jako kněz.