Identifikácia stroja podľa hluku

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
SMITH

#16 Příspěvek od SMITH »

Radimosso píše:My měli nad sebou sousedku, profi švadlenu a ta měla nějaký pekelný šicí stroj a ten jel nonstop třeba 4hodiny a občasně do toho se zvyšoval hluk....
Otci bylo vysvětleno, jakože motor běží stále a ona jen háže "kvalty" podle toho jaký má program na stehy....

JJ tak fungujú profi stroje . Motor beží stále a len sa cez spojku pripája mechanika stroja . (Teda fungovali pred cca 30 rokmi , ako to je teraz neviem )

EDIT: Tak tam budú servopohony viz : http://www.kapex.sk/kapex/eshop/2-1-Sijacie-stroje-priemyselne/0/5/1533-JUKI-LZ-391N-SM
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
PotPalo

#17 Příspěvek od PotPalo »

Tak záhada zvuku stále pokračuje. Nemôže to byť klimatizácia nastavená na opačný chod, teda kúrenie? Vraj sa tak dá nastaviť. Pokiaľ je namontovaná na stene, tak vzpierajúci sa motor môže robiť také vibrácie že je to počuť až tu? Sused nad nami to nieje, sušičku nemá, iba ak niekto ešte vyššie. Prešiel som schodiskom až hore, nikde nebolo nič počuť.

Najzáhadnejšie je to šírenie zvuku. Najviac je ho počuť v dvoch protiľahlých rohoch v jednej miestnosti (akurát v mojom spálňo-pracovňo-kancelário-sklade). Potom vedľa v chodbe na jednom mieste v úzkom prechode (to je asi 3 metre od tej miestnosti), a potom o poschodie nižšie v pivnici, ale o 10 metrov ďalej od spomínanej miestnosti na konci chodby. Medzi tým to počuť nieje. Ako je to možné?

Preštudoval som niečo o šírenú zvuku v materiáloch, a o vlnovej dĺžke frekvencií... v oceli (je v železobetóne) sa šíri zvuk rýchlosťou 5000 m/s, a pri výpočte vlnovej dĺžky pri 25 Hz to vychádza na 200 metrov, ak sa nepletiem. Je to možné?
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hubert_79 »

Co výtah?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
PotPalo

#19 Příspěvek od PotPalo »

Výťah to nieje. Výťah nechodí v kuse 10 minút, niesme mrakodrap. Navyše výťahy sú prerobené a sú tiché, nieje počuť keď idú. Akurát sú na hovno lebo po výpadku elektriny ich musí prísť niekto nahodiť, stále sa v nich svieti, po hodine nečinnosti samé zídu do prízemia, zasúvacie dvere nedoliehajú, a v podlahe je medzera aj 4 cm.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Reverz, neboli odmražování venkovního registru tepelnýho čerpadla by to být mohlo. Trvá 4-10 minut, s nižší venkovní teplotou k delším časům.
A opakuje se to po cca 180-240 minutách, čím je větší zima, tak tím míň častejc. A nad cca 4 st nad nulou se reverzace nedělá ale venkovní registr se odmražuje doběhem ventilátorů bez běhu kompresoru. Ovšem na začátku reverzace bys slyšel takový docela hlasitý pšouknutí jak přepne trojcesťák na chladivu těch 10 barů na výtlaku kompresoru opačně do výparníku. Navíc při narůstání tlaku při reverzu kompresor mění svůj zvuk jak se zvyšuje jeho tlakový zatížení a na konci reverzu to zase dost hlasitě pšoukne.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#21 Příspěvek od PotPalo »

Nene, ono to beží monotónne. Vlastne akoby to v poslednom čase trošku frekvenčne kolísalo, ako keď beží dýzel na voľnobeh. A beží to skoro v kuse niekoľko hodín vždy s prestávkou asi pol minúty po každých 10 minútach. Tak ma teraz napadlo sledovať klimatizácie na balkónoch, či sa niektorej netočí vetrák.

Ono môže byť problém aj že pod nami v pivniciach sú inak rozložené deliace priečky miestností, takže ako je priečka na všetkých poschodiach, tak pod nami už nieje. Takže som vlastne akoby na ozvučnici. To ale stále nevysvetľuje prečo je to v pivnici počuť nie pod nami a o 10 metrov ďalej.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od workhard »

Pochybuju, že v panelhausu mají tepelný čerpadlo. Je to ta sušička, jen si zjisti u koho ;)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ZdenekHQ »

PotPalo píše:Najzáhadnejšie je to šírenie zvuku. Najviac je ho počuť v dvoch protiľahlých rohoch v jednej miestnosti (akurát v mojom spálňo-pracovňo-kancelário-sklade). Potom vedľa v chodbe na jednom mieste v úzkom prechode (to je asi 3 metre od tej miestnosti), a potom o poschodie nižšie v pivnici, ale o 10 metrov ďalej od spomínanej miestnosti na konci chodby. Medzi tým to počuť nieje. Ako je to možné?

To je u nízkých kmitočtů naprosto normální.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
keemo

#24 Příspěvek od keemo »

este ma napadla jedna vec. nemate niekde v bytovke vymenikovu stanicu? zeby takto divne spinala obehovka na teplu vodu...
PotPalo

#25 Příspěvek od PotPalo »

Fákt netuším. Teplá voda aj kúrenie ide kdesi z kotolne - samostatnej budovy asi 100 metrov odtiaľto (je za ďalším domom a cestou).
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

workhard píše:Pochybuju, že v panelhausu mají tepelný čerpadlo.

Proč ne? Třeba v Opočně je několik paneláků, co maj na střeše tepelka. Asi to je tím, že Tesla Opočno a potom PZP Semechnice dělala do vakuový a chladící techniky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mysteri

#27 Příspěvek od Mysteri »

Je ten hluk iba v jednej izbe? Je iba v niektorých miestach tej izby? Ak sa pootočíš, mení, stráca sa ten zvuk? Tak sa zameraj na PC, HDD zapojených v TV a pod a veškerej v Stan-by zapojenej elektroniky v tej miestnosti.
To, čo opisuješ som zažil pri HDD ADATA NH13,zapojené v TV. Toto externé HDD má z časti kovové telo, ktoré, keď je položené, alebo opreté o kus nábytku, tak vyludzuje tento nepríjemný zvuk.Tie časy boli podobné, načítanie, pohotovostné načítavanie HDD v TV. Podobne, ako beží HDD v PC.... Tiež som behal po izbe, že kde je zdroj toho nepríjemného brumu. Tiež sa ten brum menil v čase....Vyhoď, odpoj od siete všetky PC a elektronické prvky v miestnosti a potom sleduj, či problém pretrváva.
Rovnako to môže byť buď obehové čerpadlo teplej vody, alebo, ak to nastalo až vo vykurovacej sezóne, tak výmenníčka ÚT, ak ju podľa nových pravidiel umiestnili akurát do Tvojho paneláku. Tiež bývam na prízemí, zažil som dojeb.ané čerpadlo, bol to hluk, ale nie, ako opisuješ Ty. Zameraj sa na tú domácu elektroniku, všetko vyťahaj zo zásuvky a ak bude silence, tak postupne pripájaj...
Naposledy upravil(a) Mysteri dne 19 pro 2020, 00:43, celkem upraveno 1 x.
PotPalo

#28 Příspěvek od PotPalo »

Viem ako hučia niektoré harddisky, to je oproti tomuto nič. U mňa to nieje. Dnes (vlastne už včera) ma to napríklad zobudilo pred obedom (pracoval som asi do tretej v noci tak som si pospal). To jeden vstane že mu hučí v hlave a začína ho bolieť. Že by chrípka? Až keď to zrazu prestane, a presne po pol minúte znova začne, vie čo je vo veci. Myslím že pod mostom by som sa vyspal lepšie, tam to hučí menej. Inak harddisk nevypne každých 10 minút na pol minúty a to nárazovo, ten by zastavoval a rozbiehal sa. Toto sa rozbehne a zastaví okamžite.

Pokiaľ je to sušička. A pokiaľ zistím u koho. Aj tak, čo potom s tým ďalej? Pokiaľ mu aj niečo poviem, tak výsledok bude rovnaký ako keď nalepím na bránu oznam že vtedy a vtedy vám to hučalo. Teda žiadny. To ani nemá cenu zisťovať. Pokiaľ teda nechcem použiť násilnú metódu. :? Aj tak život o hovne, možno skôr zomriem a bude po probléme.
Mysteri

#29 Příspěvek od Mysteri »

Tak by som to asi riešil inak. Si v podnájme, alebo si vlastník bytu?
Ak si v podnájme, tak to treba riešiť z vlastníkom bytu. Ak si vlastník bytu, tak jedine si zavolať ,,hygienu", aby namerali.. hlučnosť", alebo ,,nepríjemné zvuky", neviem... a potom vypátrať pôvodcu, dostať od neho po držke (tak to u nás na Slovači funguje od Mečára...), tak Ti neviem.... :|
Ale, ešte som asi prehliadol, alebo to nebolo uvedené: Nezačalo to až v začiatku vykurovacej sezony? Trvá to už dlhšie, čiže aj počas leta?

Citácia: ,, Aj tak život o hovne, možno skôr zomriem a bude po probléme."

Neviem, aký máš zdravotný problém, ale viem, že najhoršie je tzv, ,,samoodjebávaniezariekustyx" :evil:
PotPalo

#30 Příspěvek od PotPalo »

Trvá to pár týždňov, teda neskôr ako sa kúrilo. A to som ešte videl že trepali novú práčku do vchodu, ale vtedy ma nenapadlo že je to nejaká nukleárna sušička. Keby som bol vtedy išiel pozrieť komu to nesú... :wand: Ale koho to napadne.

Hygiena čo. Pokiaľ je to iba niekedy a nie stále. To mi tu nechajú merací prístroj? Alebo priklusajú do 10 minút keď im zavolám? Aj keby namerali, tak urobia hovno. Spíšu zápisnicu, uložia do archívu a tým ich práca končí. Viem ako to chodí s rušením nočného kľudu: príde polícia za nimi že pán ten a ten sa sťažoval že robia hluk či by to nemohli dať tichšie. Oni povedia že nie, a tým to končí. Veď SKurvené SlovensKo. :(

Keby boli výstupné kontroly ako kedysi... takéto výrobky sa vôbec nemali čo predávať.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“