Kdy budete přezouvat?
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Jeden z naší rodiny osobně odesílal výkresy do china a tam na ně tiskli Made in England (tedy s logem daného výrobce ) .
Jako většinou tlučeš hámotiny , nikdy nevíš , co si ve škatulce odneseš .
A kutilmile - nelituju tě
Jaká značka na krabiččce desek nyní byla nevím , u nás doma se bere tzv. zlatá střední , né nejlevněší , ale ani drahé .
O brždění se svahu mi nevykládej . Jel jsem s plnou Š130 i s vlekem a sjížděl jsem serpentíny z GaPa k Innsbrucku . Neznaje profil jsem to podcenil . Musel jsem vylítnout do protisvahu , když jsem po dalším zabrždění za sebe čoudem neviděl a pedál zgumovatěl ... Naštěstí nikdo nejel . Tak jsme uvařili přesnídávku a potom dojeli ty poslední dvě serpentíny dolů . Obložení to vydrželo , kapalina taky , jen se trochu zvlnily kotouče . Ale to byly tehdá ještě určitě originály .
Dnes bych již výstraze pozor velké klesání uvěřil a včas podřadil ...
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Nicméně cosi podobného jsem zažil zde: https://mapy.cz/s/pedecapuze
Semafory na oranžovou blikačku a zleva mi tam vjel rusák v Lexusu. Od ABS pěkný rachot do pedálu, zastavil jsem asi 30 cm od něj. Za mnou švestky, naštěstí mě netrefili. On zastavil za křižovatkou, já taky a švestky taky. No, co se dělo dál nevím, vrchní švestka mi řekl, že mě nebudou potřebovat a jali se rusáka nějak řešit.
- tomasjedno
Říká se tomu "brzdnej asistent" - je to součást ABS. Při prudkým zabrždění vyhodnocuje nejenom otáčky kol podle snímačů, ale i podle snímače zrychlení a teploměru vnější teploty dokáže vyhodnotit stav adheze - a při suchý silnici dovolí zablokování kol, což je stav zajišťující účinnější brzdnej účinek než kdyby ABS klasicky pulzovalo. Ale stačí, aby třeba zpomalení neodpovídalo podmínkám suchýho tření a ABS začne kopat. Je to už poměrně stará věc, ale u Bořka s jeho fixací na felichčije se nedivím, že to ještě nezná - brzdovýho asistenta zajišťujícího co nejvyšší brzdnej efekt při nouzovým brždění koncern začal používat jako vyšší vejbavovej stupeň až někdy v roce 2000 a plně ho začal do aut nasazovat až od povinný montáže ABS do každýho auta podle směrnic €urochujsajúzu.BOBOBO píše:Co to máš za šunku , že dělá šmouhy na asfaltu ? To už zase pohádkuješ ? Vzpamatuj se fouká od severu .
- tomasjedno
Nevyřazuje - ale pokud je dostatek adheze, zapojuje plnej brzdnej tlak = dovoluje za příznivejch adhezních okolností zablokovat kola a tím brzdit s maximálním možným účinkem. Bere to v úvahu i natočení kol nebo boční zrychlení - třeba v zatáčce to kola zablokovat nenechá.rnbw píše:Brzdovy asistent nevyraduje z cinnosti ABS.