Windows 11

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
matahari

#16 Příspěvek od matahari »

Proč bys měl XP znovu instalovat, když jde o dokonalý systém a reinstalaci určitě nepotřebuje :lol:
Srovnání s Androidem je nasnadě, aby si náhodou někdo nemyslel, že jen Microsoft je špatný.
Když si na telefon nainstaluješ LineageOS bez Google služeb, tak se vlezeš do 3GB místa na úložišti. Email, kontakty a kalendář si navedeš na vlastní řešení a máš výkonný HW bez balastu.
xsc

#17 Příspěvek od xsc »

samec píše:Windows XP po inštalácií už oficiálne nezaktivuješ. Windows 3.11 má ešte klasický aktivačný kľúč pribalený v papierovej forme s ochrannou známkou.
Nedávno jsem XP po telefonu aktivoval...
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Pred necelym mesiacom som Windows XP uspesne aktivoval cez internet.
Crifodo

#19 Příspěvek od Crifodo »

To je hrubé nepochopení, šlo mi právě o to porovnání, jaký výpočetní výkon se použil na tu kterou úlohu. Zejména ve stání správě.
termit256

#20 Příspěvek od termit256 »

Na aktivaci xp byla nejaka utilitka. Stacilo poklikat a bylo aktivovano. Nekde bych ji jeste nasel. Fungovalo to spolehlive, takze jsem nikdy to martyrium s aktivaci pres MS nepodstupoval.

U w7 uz to bylo slozitejsi, bylo potreba mirne upravit neco v biosu a pouzit OEM klic, ale pak nebyl problem mit naprosto legalni system aktivovany u microsoftu.
MiraSt

#21 Příspěvek od MiraSt »

rnbw píše:Pred necelym mesiacom som Windows XP uspesne aktivoval cez internet.
Já taky. Na bazoši jsem koupil oem verzi i s klíčema a po telefonu to šlo aktivovat.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

matahari píše:Proč bys měl XP znovu instalovat, když jde o dokonalý systém a reinstalaci určitě nepotřebuje :lol:
Srovnání s Androidem je nasnadě, aby si náhodou někdo nemyslel, že jen Microsoft je špatný.
Když si na telefon nainstaluješ LineageOS bez Google služeb, tak se vlezeš do 3GB místa na úložišti. Email, kontakty a kalendář si navedeš na vlastní řešení a máš výkonný HW bez balastu.
Zkusil jsem kdysi "rootnout" Ťamťunga Galaxy Core Prime s "hadrákem pětkou" (4GB paměti) - všecko jsem do něj dokázal natahat bez ghůghlovkejch sračiček, ale nedokázal jsem ho přimět k odesílání nebo příjmu sms-sek. Bohužel jsou pro mou komunikaci poměrně důležitý, takže jsem se u něj musel potupně zas vrátit k originálnímu systému natvrdo svázanýmu s 90% pro mě jinak nepotřebnýho, ale neodstranitelnýho bloatwaru (Google Music, Google Mapy, Google všecky sračky ...).
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
matahari

#23 Příspěvek od matahari »

Možné je vše, ale aplikací na odesílání SMS je více, pokud nefungovala zrovna ta nainstalovaná. Chápu že bez Google Play to může být složitější něco zkoušet, ale LineageOS mívá předinstalovaný APKPure nebo existují i jiné "obchody" např. F-Droid. V APKPure se dá nainstalovat např. Chomp, což je dobrá aplikace pro SMSky. Pokud si SMS aplikace automaticky nenastaví číslo SMS centra (číslo střediska zpráv) daného operátora, tak by to mělo jít ručně a SMSky musí fungovat.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od CZJKP1 »

Nezkoušel jsem instalovat, ale zajímá mě jedna věc...
Cituji jeden ze článků "Instalaci nelze provést na počítače bez čipu TPM 2.0"

Zajímalo by mě, kolik lidí ví, co je TPM 2.0 a kolik počítačů to reálně má...

Sám nevím, jestli toto mám ani kde bych to měl zjišťovat..
Jsem zvědavý jestli M$ od tohoto požadavku ve finální verzi sleví
samec

#25 Příspěvek od samec »

matahari píše:Proč bys měl XP znovu instalovat, když jde o dokonalý systém a reinstalaci určitě nepotřebuje :lol:
Napríklad kvôli kurvítku v harddisku značky Samsung, ktorý po 10000 hodinách prevádzky zmaže tabuľku prealokovaných vadných sektorov.
matahari

#26 Příspěvek od matahari »

Tak máš mít po čisté instalaci zálohovaný image včetně aktivace. Zpátky ho máš nahozený v řádu minut.
matahari

#27 Příspěvek od matahari »

Pro všechny s Windows 10 budou 11 zdarma, akorát musí HW splňovat minimální požadavky
64bitový procesor se dvěma jádry a taktem minimálně 1 GHz
64GB disk
4 GB RAM
Základovou desku s UEFI a kompatibilitou s TPM 2.0
9“ displej s minimálním rozlišením 1 366 x 768
Grafickou kartu s podporou DirectX 12 / WDDM 2.x

kde TPM 2.0 bude šibeniční, ale některé základní desky na něj mají přípravu.
Pokud minimální požadavky splňovat nebude, tak bude dostávat aktualizace pro Windows 10 do konce podpory.

SW na ověření: https://t.co/hJ7fYBlb51?amp=1
Přílohy
w11k.png
w11k.png
termit256

#28 Příspěvek od termit256 »

TPM ve finalni verzi udajne nebude.
matahari

#29 Příspěvek od matahari »

Možné je všechno, ale zatím to oficiálně požadují https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11 .
JiriTom

#30 Příspěvek od JiriTom »

Když se objevily Windows 8 Preview poprvé, vypadalo to velmi nadějně: i starší stroje to hodně oživilo a běželo to tehdy skoro na všem. Další preview a hlavně ostrá verze Windows 8 ale naopak řadu strojů odřízla a rychlost se přiblížila (zpomalila) k Windows 7.
Nezbývá než doufat, že se historie nebude opakovat s Windows 11. 🙂
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“