Platební karta
Moderátor: Moderátoři
Minulá karta to po nějaké době vzdala, přestala fungovat bezkontaktně.
Když jsem ji prohlédnul pod lupou, našel jsem drobné praskliny.
A když jsem si ji prosvítil halogenem, uviděl jsem tvar meandru, který slouží jako anténa.
Některé praskliny byly zrovna v cestě toho "svinutého" vodiče.
Kartu jsem reklamoval u banky, poslali mi jinou.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Karta a mobil. Tu asi niekto nečítal pokyny ku karte. Karta sa nemá uchovávať v blízkosti mobilu. Mobil vydáva echt silné elektromagnetické rušenie, a to môže poškodiť čip v karte.
- Artaban001
PotPalo píše:Načo sa asi dajú v internetbankingu vypnúť bezkontaktné platby kartou? Práve na to, aby boli vypnuté.
U vás možná, u nás v ČR ne.
PotPalo píše:Karta a mobil. Tu asi niekto nečítal pokyny ku karte. Karta sa nemá uchovávať v blízkosti mobilu. Mobil vydáva echt silné elektromagnetické rušenie, a to môže poškodiť čip v karte.
Tohle fakt nehrozí, ikdyž je na to v pokynech upozorňováno.
Hlavně nesušit kartu v mikrovlnce
Takže jediné řešení. jak už tady bylo naznačeno je silným světlem prosvítit kartu a vrtáčkem přerušit anténu. Samozřejmě se jedná o úmyslné poškození karty, na které pokyny také myslí.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- pocitujlasku
Dnes se vydávají karty, které mají všechny i bezkontaktní čtení, což se dá na účtu vypnout či znovu zapnout stejně jako další bezpečnostní nastavení. Pro některé klienty stačí osobní návštěva pobočky banky, kde to udělají za něho na místě po kontrole totožnosti atd.