tlaky v pneu v autě
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
S nějakýma "trojkama" je to většinou ale naprd.
Taky mám větší hliníky a nižší gumy na léto, na zimu pak plecháče menší s vyššími pneu. Asi už dovozce přestalo bavit vydávat individuální souhlasy, tak to je v TP rovnou.
Ale, abych našim silnicím zase tolik nekřivdil: pokud jde o povrch, tak ten se povedl například na silnici 28421 Vidochov - Stupná - Bělá u Pecky. Už pár roků je ta silnice, jako by někdo pustil asfalt po spádnici, a nechal ho v klidu vytuhnout. Pravda, rozhled nic moc, samá zatáčka lesem nebo vesnicí, ale žádná díra, žádné drncání. O něco dříve se takto povedla podobná silnice 28434, ale tu udělali jen od křižovatky u Šárovcovy Lhoty pod Libín, dál na Ostroměř jen záplatovali. Asi se to tam učili. Pravda, tudy toho zase tolik nejezdí a těžká doprava už vůbec ne, proto ty silnice nedostávají tak zabrat.
Ale uznávám, lepší se to. Už dost poměrně dlouhých úseků na našich jedničkách by sneslo povolení vyšší rychlostní limit. Místo toho se poměrně nedávno objevilo před křižovatkami omezení na sedmdesátku, a to i tam, kde jsou dva stoupací pruhy a je potřeba jet. Jenomže je tam někde křižovatka, tak se předjížděcím pruhem předpisově předjíždět nedá. Viz stoupák na šestnáctce od Sobotky na Šalandu. Přitom za posledních 25 let pamatuji na té křižovatce jedinou nehodu, a ještě bez zranění, zato hodně a horších jich bylo v dolíku o necelé tři kilometry za tím omezením na Jičín u mimoúrovňové křižovatky Samšina...
Ještě zlepšit vodorovné značení, aby se dalo víc vidět, netrvám na tom, že tak dobře, jako v okolních zemích, ale aspoň tak, aby ho nebylo potřeba odhadovat. Ale on nám to na těch dobrých silnicích zase nějaký aktivní úředník omezí a o těch děravých bude jako nevědět...
Pardon za OT
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Na dálnici se nikdy tohle nedělá, resp. ne tak, aby se přes schod jezdilo.
Ne, nedělá, hlavně že letos v červenci jsme si kolektivně celá rodina na D5 zhruba na 40. kilometru málem přehryzli jazyky, když jsem na místě omezenou "padesátkou" přejel vyfrézovaný rozhraní. Ani "třicítka" tam nebyla. Kdekoliv jinde po Evropě když tohle potkáte, tak je to tou frézou postupně sjetý z úběru klidně 15cm plynule na nulu na dýlce půldruhýho až dvou metrů, NIKDE to není nechaný jako schod - pokud je tam schod potřebnej pro navázání obalovačky, udělají ho na poslední chvíli až když ten úsek uzavřou těsně před začátkem pokládky nový obalovačky. Vono to samozřejmě je jednodušší, jet, frézovat a najednou prostě přestat a nechat tam schod - nemusí se nic kontrolovat ani hlídat - a motoristi? No co, když si rozbijou auto, tak to bude jejich vina, však tam jsou značky a pod "nepřizpůsobení rychlosti..." se toho dá tolik schovat ...Hubert_79 píše:...
Na dálnici se nikdy tohle nedělá, resp. ne tak, aby se přes schod jezdilo.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Prima ale byly ruplý přední pružiny (10/2020 a 05/2021). První rupla asi 20 metrů od baráku, když jsem vyjížděl. Odtah, oprava (čtyři tisíce), "ne pane, druhou měnit nemusíme, je v pohodě". No, dobrá. Takže ta "v pohodě" mi rupla půl roku po první, na Vysočině. Naštěstí (🤐 naštěstí!) rupla za doby stání auta. Odtah, oprava (čtyři tisíce) v Jihlavě. Tak jsem z dovolené jel vlakem a pak za deset dní vlakem pro auto.
Radši si nepředstavuju, co by se stalo kdyby to ruplo někde ve 140 km/h na dálnici...
No a díky těmto příhodám (z nichž tři se děly v intervalu půl roku) jsem se rozhodl pro radikální věc, auto jsem prodal a již jiné mít nebudu. Na nákup, do práce si dojedu metrem a na výlet a dovolenou vlakem/autobusem. A mám po starostech.