400km/hod po dálnici?
Moderátor: Moderátoři
A poslední garážmistr, který to mohl vědět, v roce 2017 umřel...
EDIT 07:20: prověřil jsem, ta Oktávka skutečně měla papírových 103 kW při 4000 ot/min.
Ten úsek je skoro rovina, žádné stoupání, kde by se Oktávka udýchala. Dálnice komplet zrekonstruovaná, žádná betonka, žádné omezení. A, že ta kolona místy jela i přes tachometrových 240, to teda jela. Sice ten kousek stál asi 8-9 litrů nafty navíc, ale když ona nejbezpečnější jízda v koloně znamená jet stejně rychle, neblokovat, nepředjíždět...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Možná že když člověk sedí v autě, tak to tak nevnímá. Nevím.
p32 píše: tak jsem tam byl se známým v Peugeotu 405 1,9 benzín předělaným na LPG a nazpátek jsem jel po dálnici těch 195 km/hod.
Hmm, já měl taky P405 Combi 1.9 ale ropáka. Když jsem s ním předjížděl, tak jsem se vždy modlil, abych se vešel. Byla to těžká líná a pomalá mrcha, moc ti těch 195 nevěřím. Nejvíc to jelo 145 a víc ani nudle. Asi to mělo na čerpadle omezovač, hned po odpisu za 4 roky šla z baráku. Poslední auto, co šlo opravit kladivem.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Připomíná mi to klučičí debaty, kolik komu jede Pionýr (Jawa 50, 21, Pincek, Fichtl, ...).
Všem ostatním prý jezdil zaručeně až 80km/h. Mně jel s bídou 55.
A znám lidi, kteří by se jimi neměli rozptylovat ani při polovičních rychlostech.
Horší bylo pak zvyknout si na to, že už nejsem na dálnici...
Pokud jde o ty otáčky, tak oktávka v dieselu má šestirychlostní převodovku a otáčky při 220 km/h nepřelezly 4 tisíce.
Čipnutá byla, ale na kolik, netuším, a už se nemám koho zeptat.
V mých starých Swiftech (40 kW) jsem musel točit motor nad 4 tisíce, abych na pětlku udržel 130 rychlost, a někdy mi krvácelo srdce, když jsem to tak dřel dvě hodiny v kuse, šestky k tak slabému motorku nemaje. V té Oktávce mi to ani nepřišlo.
S posledním Swiftem (SHVS 66+3 kW) jsem to zatím přes 160 nezkoušel, tak nevím.
Ano, pamatuju jednoho, co tvrdil, že mu Mustang jede 67,5... ale to nic...
Porovnáváš dvě naprosto rozdílné věci. Věřit nemusíš, já tě k tomu nenutím, ale jen jsem informoval. Ten ropák měl 51 kW, že? Takže čemu se divíš?Celeron píše:p32 píše: tak jsem tam byl se známým v Peugeotu 405 1,9 benzín předělaným na LPG a nazpátek jsem jel po dálnici těch 195 km/hod.
Hmm, já měl taky P405 Combi 1.9 ale ropáka. Když jsem s ním předjížděl, tak jsem se vždy modlil, abych se vešel. Byla to těžká líná a pomalá mrcha, moc ti těch 195 nevěřím. Nejvíc to jelo 145 a víc ani nudle. Asi to mělo na čerpadle omezovač, hned po odpisu za 4 roky šla z baráku. Poslední auto, co šlo opravit kladivem.