Španělsko a Portugalsko paralyzoval blackout
Moderátor: Moderátoři
meanwhile, 100 metrov od sarkofágu...Cust píše:V životě bych tyto zdroje nekladl vedle sebe. FVE má své místo někde jinde...
https://www.techbyte.sk/2018/01/premena ... lektraren/
Len pre predstavu, že koľko je ten 1MW zo solárnej elektrárne o rozlohe 1,6 km². Jeden rektor v Černobyle mal 2 chladiace okruhy, každý so 4 čerpadlami. Z toho 3 prevádzkové a jedno záložné. Každé z čerpdiel malo výkon 1,8MW.
EDIT: nie 1,6km², ale 1,6ha
- tomasjedno
Nebudu se tady nějak snažit hádat jak je to s účinností JE (osobně mi přijde 1,2% málo, ale jak tu padlo. záleží v jaké části se to počítá.) Vím, jen že jaderné palivo má největší energetickou hustotu ze všech známých paliv co jsou a také že JE energie je aktuálně ta nejbezpečnější a bohužel i nejekologičtější co máme, jen prostě v minulosti bylo pár nehod, které se strašně medializovali. Je to stejné jako s letadly ... také je to nejbezpečnější druh přepravy, ale když se něco stane tak zařve třeba 400 lidí najednou.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ovšem jak se říká, kdyby mělo lidstvo neomezený zdroj energie, tak se na vlastní planetě uvaří zaživa. Za mě je ideální používat ty OZE + vhodné úložiště. Celková energetická bilance planety zůstává konstantní.
Závěr je takový, že mám zůstat u toho, co mám, dokud to bude fungovat. Od letošního roku jsou zrušený dotace na pořízení nový FVE pokud už zájemce nějakou v objektu měl. Navíc podle nových norem platných od letošního roku se musí na každou FVE dělat EIA, musí být hromosvodový pole, automatický odpojovače na každý dva panely a instalace je složitá jak kráva, u mě by to znamenalo rozmlácení nový fasády, výměnu dvou rozváděčů, výkopový práce přes betony asi 10 metrů.
Prostě od letoška je FVE bez dotace na rodinném domě naprostej ekonomickej nesmysl. A i s dotací je návratnost dost pofiderní, dotace už nejsou skoro 50% jak byly před dvěma lety. Stačí aby v průběhu předpokládaný životnosti kleknul střídač a nebo panel a nula s nulou pojde.
Docela mě překvapilo, že člověk od fy, co ji FVE živí a přijde tím o cca 400-500 papírů poradí, že FVE je v mým případě nenávratná blbost...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Budou mlžit, lhát, odpovídat na jiné otázky, než jaké byly položeny, místo odpovědi mlčet...prostě dnešní klasika.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Možná s tím odpochodoval i nějaký vzácně se vyskytující příspěvek k věci, zpět přesunout je v tomto enginu je potenciálně riskantní záležitost, takže zůstane v koši.
Stejně tu ten blackout nevyřešíme, tím méně zabráníme dalšímu - nemáme ani zlomek potřebných informací, z nichž by se dalo usoudit na jinou prapříčinu, než na krátkozrakost a posluhování rádoby neomylným greténům.
I kdybychom ta data měli a kdokoli přišel s geniálním návodem na to, jak se tomu příště vyhnout: stejně se nás na to nikdo nebude ptát a schován za nějakou eurokomisi prolobuje si svoje. Ale o tom už tu řeč byla.
Takže buď k věci, nebo do koše.