trafopájka

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kokun

#151 Příspěvek od kokun »

Použiješ "těsnou" bužírku (musíš si vyhledat vhodný Ø), kterou ztuha natlačíš na baňku žárovky a pak ji vyšroubuješ :wink:
Honza - kokúň

#152 Příspěvek od serviceman »

Není utopená, jen to tak vypadá. "Těleso" lze vyjmout.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Nagant

#153 Příspěvek od Nagant »

No, já použil ulomený sloupek z bulk balení CD-R a igelitovou fólii.
pepik9

#154 Příspěvek od pepik9 »

Původně černý bakelit, po několika lepeních vyměněno za bílé.
Přílohy
Pajka.png
(135.35 KiB) Staženo 219 x
Celeron

#155 Příspěvek od Celeron »

Vypínání máš podobně jako já. :)

Ještě to "opačný" nestrhnutelný uchycení pájecích smyček.
Přílohy
DSC01876.JPG
(42.37 KiB) Staženo 180 x
DSC01875.JPG
(95.12 KiB) Staženo 175 x
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
salora

#156 Příspěvek od salora »

Rozvýřil jsem celkem zajímavý pytel podnětných reakcí s ilustračními detailními snímky což je jen dobře.
Vidím také že se zřejmě ty plastové pouzdra TP v průběhu dobu měnili protože i ty kolébky tlačítek byt zhruba stejných mikrospínačů jsou dost odlišné a to asi díky různému vnitřnímu uspořádání výlisku pouzdra pro uchycení osky takže mě nic nezbyde než improvizovat a vyrobit odpovídající tlačítko sám.Mikrospínač jsem dnes koupil v Tipě.
Ještě k tomu našroubování vlásenky s tím zatočením není rovněž ideální jelikož jak víte je na vyústění sekundáru vylisovaná z výroby rovná drážka ale ne do kruhu dle očka ale jen rovnbě čili také nelícuje rovnoměrně po celé ploše očka
No a ještě k té neštastné žárovce ,byl jsem dnes v Opavě v různých elektroproprodejnách ale nikde jsem neuspěl,objednávat to na doproručeném eshopu je nesmysl,žárovka za 5,-Kč a platit dobírku 120,.Kč není moc košé.
Celeron

#157 Příspěvek od Celeron »

salora píše:Ještě k tomu našroubování vlásenky s tím zatočením není rovněž ideální jelikož jak víte je na vyústění sekundáru vylisovaná z výroby rovná drážka ale ne do kruhu dle očka ale jen rovnbě čili také nelícuje rovnoměrně po celé ploše očka

Zrovna na tý trafačce na fotce je pásovina uříznutá v původním závitu M4, byl stržený a zcela vymletý. Do pásoviny jsou vyvrtaný nový díry 2,4 mm a šmiknutej závit M3 a pak našroubován M3 šroub se zapuštěnou hlavou. Takže tam šlic v pásovině už není a očka pájecí smyčky sedí po celý ploše.
Jo a podlouhlý žárovky 6,3V jsem kupoval v jízdních kolech, dávaly se do světel.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
salora

#158 Příspěvek od salora »

Jsem z Krnova ,jinak ty žárovky miniaturní se závitem a ještě k tomu pro napětí 6,3 V je docela problém ,na kola se totiž co vím a zde je to rovněž dalšími zmíněno dodávají 6,3 V to ano ale tuším na větší proud což by ani tak nevadilo ale je na nich kulatá dost velká banka takže nevleze do původního stínítka ale ted mě napadlo že by snad šlo rovněž vyrobil větší nebo nechat stočit ze silonu apod. na soustruhu.Ty podlouhlé na TP určené se skutečně asi používali k těm stupnicím radia.
Ještě mě napadá dát jinou malou žárovku /halogenovou či led/ale to by se musela původní objímka na závit vykuchat a dát nějakou jinou zda se ale dají sehnat či připevnit je také otázka.Rozhodně nemíním pro žárovečku /původní/co se semo tamo ještě dají sehnat 50km do Ostravy Hadexu nebo nechat poslat dobírkou za 120,-Kč to se mi už zdá z principu uvalené.
Ted jsem právě u té rozdělané TP a přemýšlím jak a z čeho vyrobit kolébku.
konosuke

#159 Příspěvek od konosuke »

tak, to je moje pistol, věrná kolegyně a pomocnice v radiotechnických nesnázích, TRP 2-73, 220V/75 VA no až zemřu, dají mně ten bazmek do rakve
Přílohy
trafopájka.JPG
(147.6 KiB) Staženo 319 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kokun

#160 Příspěvek od kokun »

To jako že budeš fušovat i tam nahoře? A máš na to licenci? :lol: :lol:
Honza - kokúň

#161 Příspěvek od PotPalo »

Moja asi 30 ročná trafopájka, a stále funkčná. Už som menil spínač, pôvodný sa roztavil. Tuším bol na menej ako 6A a nemal na kontaktoch tie plôšky zo zliatiny striebra. Dal som tam poriadny, 10A. Plasty sú pôvodné, ale uchytenie trafa sa po niekoľkých pádoch odlámalo, tam pomohol silikón (Lukopren).
Přílohy
moja trafopájka.jpg
(116.57 KiB) Staženo 298 x
Hydrawerk

#162 Příspěvek od Hydrawerk »

Pěkné, asi také časem dám šrouby M4 místo nynějších M3.
rnbw

#163 Příspěvek od rnbw »

Ja mam skrutky a zavity povodne a neznicene, ale je pravda, ze uz som ju niekolko rokov nepouzil (odkedy mam Solomona).
konosuke

#164 Příspěvek od konosuke »

děkuji, drazí a milí kolegové (a možná kolegyně)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
pepik9

#165 Příspěvek od pepik9 »

"Stalo se něco divnýho.." V tomhle vlákně se mi obrázky ukážou, jen když jsem přihlášenej. Jinde jsou obrázky i bez přihlášení (nevím, jestli všechny). Sušenky a historii mažu pravidelně.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“