trafopájka
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
Ještě to "opačný" nestrhnutelný uchycení pájecích smyček.
- Přílohy
-
DSC01876.JPG- (42.37 KiB) Staženo 180 x
-
DSC01875.JPG- (95.12 KiB) Staženo 175 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Vidím také že se zřejmě ty plastové pouzdra TP v průběhu dobu měnili protože i ty kolébky tlačítek byt zhruba stejných mikrospínačů jsou dost odlišné a to asi díky různému vnitřnímu uspořádání výlisku pouzdra pro uchycení osky takže mě nic nezbyde než improvizovat a vyrobit odpovídající tlačítko sám.Mikrospínač jsem dnes koupil v Tipě.
Ještě k tomu našroubování vlásenky s tím zatočením není rovněž ideální jelikož jak víte je na vyústění sekundáru vylisovaná z výroby rovná drážka ale ne do kruhu dle očka ale jen rovnbě čili také nelícuje rovnoměrně po celé ploše očka
No a ještě k té neštastné žárovce ,byl jsem dnes v Opavě v různých elektroproprodejnách ale nikde jsem neuspěl,objednávat to na doproručeném eshopu je nesmysl,žárovka za 5,-Kč a platit dobírku 120,.Kč není moc košé.
salora píše:Ještě k tomu našroubování vlásenky s tím zatočením není rovněž ideální jelikož jak víte je na vyústění sekundáru vylisovaná z výroby rovná drážka ale ne do kruhu dle očka ale jen rovnbě čili také nelícuje rovnoměrně po celé ploše očka
Zrovna na tý trafačce na fotce je pásovina uříznutá v původním závitu M4, byl stržený a zcela vymletý. Do pásoviny jsou vyvrtaný nový díry 2,4 mm a šmiknutej závit M3 a pak našroubován M3 šroub se zapuštěnou hlavou. Takže tam šlic v pásovině už není a očka pájecí smyčky sedí po celý ploše.
Jo a podlouhlý žárovky 6,3V jsem kupoval v jízdních kolech, dávaly se do světel.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ještě mě napadá dát jinou malou žárovku /halogenovou či led/ale to by se musela původní objímka na závit vykuchat a dát nějakou jinou zda se ale dají sehnat či připevnit je také otázka.Rozhodně nemíním pro žárovečku /původní/co se semo tamo ještě dají sehnat 50km do Ostravy Hadexu nebo nechat poslat dobírkou za 120,-Kč to se mi už zdá z principu uvalené.
Ted jsem právě u té rozdělané TP a přemýšlím jak a z čeho vyrobit kolébku.
- Přílohy
-
trafopájka.JPG- (147.6 KiB) Staženo 319 x
- Přílohy
-
moja trafopájka.jpg- (116.57 KiB) Staženo 298 x