Elektromobily

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

#151 Příspěvek od p32 »

Proč bych přitlačoval? Ty si tady stěžuješ. Já jsem se svou ženou spokojený i když mě momentálně třeba s..e a opravdu si nepotřebuji stěžovat. :lol:
TAKJAN

#152 Příspěvek od TAKJAN »

p32

#153 Příspěvek od p32 »

Jo, a to si někteří škodovkáři chtěli stěžovat na své auto v zimě. :lol:
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#154 Příspěvek od PeteBurns »

Ta Tesla je taky strasny kram, ze je najpredavanejsie auto zrovna v Norsku, studenej krajine, a kazdy ju tu kupuje iba preto, aby sa stazoval :lol:
Kvantum ludi ma elektricke Leafy a Golfy, ktore maju polovicny dojazd oproti Tesle, a nikto s tym nema problemy, takze az take horuce to asi nebude, tym duplom u Tesly ;)
Ruprecht

#155 Příspěvek od Ruprecht »

ze je najpredavanejsie auto zrovna v Norsku

Bolo, Peter, bolo. Stačí ten nesmysl přestat dotovat a chcípne sám.

https://www.teslafan.cz/clanky/svet-upo ... de-klesaji
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#156 Příspěvek od PeteBurns »

Michal22 píše:Pánové a dámy, tak dnes jsem abslovoval cestu na oběd a zpět v Tesle S (i když jen jako spolujezdec)- můžu vám říct, že je to zážitek. Ten odpich je nepopsatelný.

Neboj, nechcipne, ludia si to nekupuju iba kvoli dotaciam - ale kto sa v tom dodnes nezviezol, tak tazko moze vidiet ten obrovsky rozdiel oproti beznym autam, a vobec to nie je iba o odpichu ;)
Ruprecht

#157 Příspěvek od Ruprecht »

Jsem rád, že jsme zajedno v otázce zastavení dotací a podpor pro elektromobily. Je to tak perfektní a úžasné, že to žádné daňové úlevy/dotace/provozní zvýhodnění nepotřebuje. Jen ještě v rámci srovnání podmínek dodaníme elektřinu spotřební daní stejně jako benzín a naftu a pak již vzhůru ke světlým elektromobilním zítřkům.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
rnbw

#158 Příspěvek od rnbw »

A dostavame uholne elektrarne, nech mozu vsetci ekologicky jazdit.
pepik9

#159 Příspěvek od pepik9 »

C5 od autora ZX Spectra.
Celeron

#160 Příspěvek od Celeron »

Kdyť na tý C5 zkrachoval a musel Spectrum prodat.
Jo a bylo to šlapací auto s podporou elektromotorem nebo naopak? :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
TAKJAN

#161 Příspěvek od TAKJAN »

V podstatě trapný, článek jak ze staré aku baterky. http://www.autoforum.cz/technika/nadsen ... o-objevil/
FERYACT

#162 Příspěvek od FERYACT »

Slyšel jsem Cílka jak vypustil větu, že se možná pracuje na akumulátoru bez lithia.Kupují se za velké peníze možná nalezišty vyšší koncentrace lithia.Tím nemíním ČR ale Jižní Ameriku.
p32

#163 Příspěvek od p32 »

Artaban001

#164 Příspěvek od Artaban001 »

Lidi na to musí dojít sami, že jediný způsob, jak může být elektromobil použitelný, je ten, že bude obsahovat nějaký elektrický generátor, co bude měnit jinou formu energie na elektřinu. I když budou akumulátory sebelepší, nabíjení bude připomínat tankování nafty přes brčko. Rychlonabíjení nikdy nebude možný, protože stanice budou potřebovat vysoký výkon (nedokážu si představit elektrárnu pro 10 nabíjecích stanic, který budou denně nabíjet každá tak 20 aut).
houmr

#165 Příspěvek od houmr »

Byl jsem názoru jako většina z vás, počítal jsem např jaký výkon by byl potřeba k nabití přes noc takového parkoviště na sídlišti (za předpokladu, že by tam stály samé elektromobily), ale v posledních dnech jsem si uvědomil, že jsme ve svých "vizích" podobně omezení, jako byli naši předci - ti si také nedokázali představit, kolik benzínových pump, silnic nebo parkovišť by se muselo postavit, kdyby každá rodina měla dvě auta a jezdila by s nimi do práce. Nebo kolik drátů by se muselo natahat, aby každá rodina mohla doma svítit, nebo dokonce topit elektřinou. apod.

Dokážu si představit, že tak jak půjde doba, půjdou s ní i pokrok a investice a to další, takže se toho neobávám. Jiná věc je, co to všechno bude stát. (ale všechny ty výše zmiňované věci také něco stály...)

Ale ne každý si uvědomuje, že polétavý prach z dopravy se tvoří jen menší polovinou samotnými emisemi - ta větší polovina pochází z otěru pneumatik, brzdových destiček a víření prachu již na zemi ležícím. A to zatím žádný elektromobil neřeší...
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“