Už rostou...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
hafca

#166 Příspěvek od hafca »

Rostou, rostou, ale kde? :cry: V pátek hodinu v lese a ve dvou 10 hub. Slovy deset a z toho 3 červivé na vyhození. :cry:
Mám strašnej smaženicovej absťák, když to tady tak vidím a čtu. Není nějaký antabus na smaženici? Já jí snad udělám z hlívy a žampionů. :roll:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
patrikvarga

#167 Příspěvek od patrikvarga »

Naposledy upravil(a) patrikvarga dne 08 zář 2014, 19:11, celkem upraveno 1 x.
serviceman

#168 Příspěvek od serviceman »

Hloupé je, že je na fotografii s titulkem Muchotrávka zelená, vedle muchomůrky také výborná a jedlá holubinka nazelenalá.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#169 Příspěvek od Celeron »

Že bych zase vyrazil? Jestli ale zase za 2 hodiny nenajdu ani jednu prašivku jako posledně, tak to tu někdo pěkně schytá :!: :lol: :!: :lol: :!: :lol:
Jirka
kaja4

#170 Příspěvek od kaja4 »

Tento unikát byl nalezen dnes ze sedla bicyklu
Přílohy
IMG_0144.bmp-ořez.pdf
(42.11 KiB) Staženo 121 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Habesan »

No, tos to teda oříz...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
bastliar

#172 Příspěvek od bastliar »

Trochu čierneho humoru pre zberateľov :D
Přílohy
10383959_522327507902331_1893791302765842950_n.jpg
(17.87 KiB) Staženo 73 x
Mysteri

#173 Příspěvek od Mysteri »

Aj čierny humor by mal mať svoje hranice... :roll:
Celeron

#174 Příspěvek od Celeron »

Já jsem byl včera. Nikde nic, pouze v mechu pod borovicema a modřínama. Samý podborováci, pár babek, jen jeden pravák a kozák. Když jsem byl v nejlepším, povolila podrážka černejch pracovních bot až k podpatku. :roll: To jsem byl tak 3 km od auta. Tak jsem zavázal přes špičku šněrovadlo a s 3/4 košíkem jsem se belhal po cestách zpět. 100 metrů před autem povolila druhá bota. 8O Kurňa, pracovní kožený boty, "zednický asfalťáky" a nevydržej vlhko... Jo a jeden poznatek, na rovině houby nebyly, pouze ve svazích, kam se nikomu moc nechce. Holt, límej českej národ. :wink:
Jo a červavá na vyhození byla jen jedna babka.
Jirka
PavelFF

#175 Příspěvek od PavelFF »

Něco podobného s botama se mi na houbách stalo taky. Byl jsem na návštěvě u rodičů. Na houby stačí staré boty, o parádu nejde, řekl jsem si a vzal jsem svoje léta odložené barexové boty z dob dospívání. Měly polyuretanovou podrážku. Polyuretan po letech ztratí pevnost rozdrobí se. Podrážky v lese tak nějak zmizely. Šel jsem pak domů sice navrch obutý, ale zespodu po ponožkách. No vlastně jsem pak od lesa odjížděl na fichtlu a bez podrážek ty pedály nejsou moc příjemné, i když má člověk větší cit v nohách. :)

Podobně dopadly moje historické "Prestiže" , když jsem je chtěl asi po 15 letech provětrat. Rozdrolily se, ale naštěstí jsem se nestačil příliš vzdálit od domu.

Moje žena si (ještě za svobodna) zase vzala na lyžování staré plastové lyžáky Botas ze střední školy a taky se jí na svahu rozpadly.
Celeron

#176 Příspěvek od Celeron »

Ty moje nebyly tak starý, asi 6 let a jestli jsem je měl na nohách 20 x tak to je moc. Prostě nějakej aušus lepidlo mezi kůží a podrážkou. Tak jsem to vydrbal dráteným kotoučkem na dremele, odmastil ještě pravým toluénem a slepil Chemoprénem Extrém. Zítra jdu zase. :wink:
Jirka
PavelFF

#177 Příspěvek od PavelFF »

Ještě prej nerostou.

Chemoprén používám na odlepené části bot taky, ale někdo psal, že Chemoprén (dříve se jmenovalo Alkaprén) nemá na průmyslové lepidlo, kterým se ty boty lepí při výrobě. To je údajně vyšší třída. Fakt je ten, že podruhé zalepená bota nevydrží tak dlouho, jako původní lepení.
stasek

#178 Příspěvek od stasek »

Moje žena dělala celej život ve fabrice na boty a tak vždy podle potřeby mi dodala nějaký to deci jejich lepidla, co se dodávalo v sudech. Osobně bych řekl, že bylo stejný kvality jako současný chemoprén. I vizuálně odpovídalo, muselo se po čase promíchat, ta světlá neprůhledná složka se po čase usazovala na dně. Myslím si, že by nemělo smysl měnit recepturu dobrýho lepidla za horší. Cena je totiž dosti mastná. Docela by mě zajímalo, z čeho byl vyráběn t.zv. ševcovský POP používaný už i za RU.
serviceman

#179 Příspěvek od serviceman »

Chemoprén ve vodě a vlhku časem povolí. Už se to tady mimochodem řešilo. Nakonec je tam odkaz na Plastservis.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 28 zář 2014, 14:09, celkem upraveno 4 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
rnbw

#180 Příspěvek od rnbw »

Chemoprenom extrem som pred rokmi lepil drziak mydla v kupelni na kachlicky. Odvtedy to drzi.

Existuje aj Chemopren na obuv.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“