Příroda kolem nás

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od forbidden »

To jo, já myslel, že to byla reakce na to, že jsem EXIF smazal, jako upozornění, že jsou někde jinde.
stasek

#167 Příspěvek od stasek »

Hubert_79 píše:Tady to je, dvacátýho dubna. Takhle se vyhřejvala na pařezu u takovýho malýho rybníka. Poblíž jsou mokřiny a bažiny. Kolem listnatý les. V EXIF nejsou souřadnice.

Tohle je ovšem želva nádherná(doufám že se nemýlím) chovatelé se jich dosti často zbavují, že je vypouštějí do přírody.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
pepik9

#168 Příspěvek od pepik9 »

Jeden člověk vypustil malou želvičku z akvára do bahňáku, kde bylo tak 30-40 cm vody. Jednu nebo dvě zimy přežila.
konosuke

#169 Příspěvek od konosuke »

"To by bylo záslužné", řekl po chvíli. "Stejně záslužné, jako čin štábního rotmistra Ješátka."
"Jakýho Ješátka ?", zeptal se Kunte.
"To byl člověk, který zachránil několik set bahenních želv", vysvětloval Kefalín. "Když se před válkou na východním Slovensku likvidoval Černý močál, nikomu nevadilo, že jeho vysušením přijde o život řada vzácných živočichů, především pak bahenní želvy, které se u nás vyskytovaly jen na několika místech. Jenže tady byl štábní rotmistr Ješátko, kterýmu to myslelo jinak, než představeným. S vypětím sil želvy schytal ... " "Proč s vypětím sil ?", ozval s Sálus. "Želva není zajíc, tu bys možná uštval i ty."
"Není želva jako želva", poučil ho Kefalín. "Bahenní želva je velmi rychlá a dovede skákat jako žába. Kromě toho si libuje v místech, kam se člověku příliš nechce. A to už vůbec nemluvím o komárech a podobné havěti. Než štábní rotmistr Ješátko dopravil želvy do bezpečí, tak si rozhodně přišel na svý."
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
termit256

#170 Příspěvek od termit256 »

Hubert_79 píše:Tady to je, dvacátýho dubna. Takhle se vyhřejvala na pařezu u takovýho malýho rybníka. Poblíž jsou mokřiny a bažiny. Kolem listnatý les. V EXIF nejsou souřadnice.

Tuhle potvoru s mel bez milosti odprasknout a ne delat drahoty s exifem. Nebo aspon vzit lopatou po hlave a domu na polivku.
Je to zelva nadherna, agresivni invazni druh ktery likviduje prakticky cokoliv co zije ve vode, zimu prezije, ale nastesti se u nas zatim nemnozi.

Co je zac zvire co vyfotil forbiden z te mizerne fotky tezko rict, klidne to muze byt rezavy kastrol :-)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Hubert_79 »

termit256: Můžeš přijet na lov: https://mapy.cz/s/2FkYZ
:D
Tamto může být nejen kastrol, ale i helma vojáka z WWII. Jestli se to teda nehejbalo :lol:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od forbidden »

Já fakt nevím, co to je. :) Zrcadlovku se mi tahat nechce. A mobil v těch podmínkách fotí jak to vidíš.
termit256

#173 Příspěvek od termit256 »

Hubert_79 píše:termit256: Můžeš přijet na lov: https://mapy.cz/s/2FkYZ
:D

Ja ji do Praglu lovit nepojedu, ale pokud ji chytnes, polivka je vyborna.
Poves ji hlavou dolu a az ji vystrci tak za ni chnapni, vytahni a ufikni. Pozor potvora kouse. Kdyby delala drahoty tak ji necim nahrej, vystrci hlavu ochotneji. Pak uz vicemene standartni kuchani a sup do vody na vyvar, moc masa z ni neni. Dost dlouho ji nech vykrvit, klidne i pul dne.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Hubert_79 »

Já to taky lovit nebudu :)
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
kejki

#175 Příspěvek od kejki »

Soused šel dneska výjiměčně pěšky a přinesl dětem ze silnice želvu nádhernou, cca 15 cm velkou. Veliké haló, sežrala 3 žížaly a dva šváby, tak má nový domov.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od forbidden »

Není teď nějaký období rojení roháčů? Tady u nás vždycky byli, ale tolik, jako poslední dny, jsem jich ještě neviděl. Je to sranda vidět tak velkýho brouka ve vzduchu, letí strašně nemotorně, bzučí jak vrtulník a když je dost blízko, tak i citelně ovívá. :D Většinou jsem ale viděl samice, samce s rohama jen jednoho.
vladimir

#177 Příspěvek od vladimir »

učíme se létat......
Přílohy
819.jpg
819.jpg
ok1hga

#178 Příspěvek od ok1hga »

. . . a jde se na to . . .
Přílohy
20180602_210907.jpg
20180602_210907.jpg
stasek

#179 Příspěvek od stasek »

Taky jedna dvojice krasavců.
Přílohy
DSCN1510.JPG
DSCN1510.JPG
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
PotPalo

#180 Příspěvek od PotPalo »

Mucha. Najprv som myslel, že nesie dvoch čiernych pasažierov, ale potom som zistil, že je to iba kamufláž.
Přílohy
mucha.jpg
mucha.jpg
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“