Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:Hubert_79 píše:No a jestli někomu vadí chodit na poštu a platit inkaso, tak ať to inkaso nemá.
mně nevadí inkaso jako princip ani pošta jako instituce ...
Ale já s tebou souhlasím, to si zas nerozumíme. Jen bych nedramatizoval to, že jim část dne nefunguje připojení (a logicky i služby vyžadující být online). Takové věci se zkrátka dějí a nejen poště. Ta na to monopol zdaleka nemá.
termit256 píše:co dodat
Tohle mi před lety házeli do schránky pravidelně. Stížnost poslaná na jejich oddělení kontroly Praha nepomohla, udělali ze mě blbce. Ale stačilo jí poslat na ČTÚ, ten je má pod křídly a děly se věci nevídané. Zkusili to ně jako na mě, ale tvrdě narazili. Padly nějaké důtky, to nepomohlo, pak pokuta a začali fungovat.
Hubert_79 píše:No jo, ženská u přepážky těžko něco s nastavením tiskárny (takové, kterou bys i u popelnice překročil a nechal ležet) nadělá... To je dané programem a v něm se fakt nedá vrtat.
Na poštách používaný SW neumožňuje žádné (slovy ŽÁDNÉ) nastavení.
Tiskárny, které pošta používá, nikde u popelnice nenajdeš, tenhle typ nebyl zdaleka běžný v domácnostech ani institucích. Navíc i velmi letité kusy slouží bezporuchově. Chyba je obvykle v SW.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zmije píše:Ahoj, pobočka pošty, na kterou mi chodí všechny zásilky změnila otevírací dobu tak, že se mi vpodstatě kryje s pracovní dobou.
Přemýšlím že bych si nastavil přesměrování, tedy "Změna ukládací pošty pro všechny došlé zásilky". Když jsem si pročet podmínky zde
zjistil jsem že to neuplatní v tomto případěKdy nelze službu poskytnout:
u zásilek, u kterých odesílatel uvedl poznámku „Neukládat“
našel jsem další "příznaky" které se dají nastavit zde
Otázka č.1
Nevím jestli nebude při "přesměrování" problém i s tímto druhem zásilekNEDOSÍLAT – poštovní zásilka nebude dodána v jiném místě než uvedeném v adrese (nelze ji doslat na novou adresu zvolenou adresátem)
Otázka č.2
U "přesměrování" mají upozorněníUpozornění:
doručovatel zanechá na vaší adrese výzvu se všemi údaji zvolené ukládací pošty, včetně hodin pro veřejnost,
příchod zásilky na novou ukládací poštu již vám nebude oznamován.
Znamená to, že už od nich nedostanu lísteček do schránky a budu se muset chodit ptát (pulovat) na tu novou poštu, jestli mi něco náhodou nepřišlo?
Klidně můžete debatovat i o jiných poštovních (ne)vychytávkách, klidně i historických (v tom případě s poznámkou že už to nemusí neplatit).
Díky
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
u zásilek, u kterých odesílatel uvedl poznámku „Neukládat“
Kolik ti takových přijde? Takhle se posílá obvykle jen úřední počta a místo uložení se to hodí do schránky. Čili - bezpředmětné.
NEDOSÍLAT – poštovní zásilka nebude dodána v jiném místě než uvedeném v adrese (nelze ji doslat na novou adresu zvolenou adresátem)
Sjednáš-li si změnu ukládací pošty - bezpředmětné.
doručovatel zanechá na vaší adrese výzvu se všemi údaji zvolené ukládací pošty, včetně hodin pro veřejnost,
příchod zásilky na novou ukládací poštu již vám nebude oznamován.
Výzvu dostaneš jako dosud, jen tam místo pošty A bude napsaná pošta B.
---
Změna ukládací pošty (je zdarma, požádáš si na kterékoli počtě) znamená toliko to, že zásilky obyčejné, tedy ty, které ti dosud házeli do schránky ti tam budou házet i nadále. U těch se nic nezmění.
Doporučené, balíky a tak - když bude někdo doma, tak je doručí tomu kdo je doma (resp. měli by). Když ne, tak je uloží. Ale ne na původní poště ("spádovou" podle adresy), ale na té, kterou sis zvolil pro to ukládání. Bacha - na tu "novou" zvolenou poštu se to posílá, což má za následek to, že to tam je k vyzvednutí o den až dva později.
Nezaměňuj to s DOSÍLKOU, což je služba za prachy (200,- Kč na měsíc) a znamená to, že veškerá pošta (mino to co má uvedeno NEDOSÍLAT - opět, marginální množství zásilek) se přepošle z adresy A na adresu B.
Tak volám na poštu. Řílám pipině, co to vzala a její odpověď mě přímo šokovala: "A nemohl by jste to tam dovézt, když ho znáte?" Samozřejmě, že jsem řekl ne. Tak si napsala moji adresu a že se pro to druhý den někdo zastaví.
Opravdu si pro to přišla doručovatelka a tak jsem jí to předal. Ona mě vrazila do ruky další dvě obálky a až doma jsem si všiml, že je mezi nima přeložená výzva k vyzvednutí balíku protože adresát nebyl zastižen. Normálně si z lidí dělaj p.r.del.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!