Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
TAKJAN

#181 Příspěvek od TAKJAN »

Měli ho tam, cca 2-3 týdny. Mám ho ale z aukra.
Hydrawerk

#182 Příspěvek od Hydrawerk »

Myslím, že tento dalekohled si koupila v Lidlu osoba blízká někdy v roce 2004. http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-DEFEDA13 ... il&id=2485
Nebyl špatný.
-robustní kovová konstrukce pro pevné a jisté držení
- vysoce kvalitní sklo BK7

Prej kovová konstrukce. U toho našeho byly objektivy z křehkého plastu. Stačil jeden pád na zem a už se ulomil. Podruhé bych si tohle nekoupil.
Na 98% má tento nově nabízený dalokohled také objektivy z plastu.
Přílohy
Lidl dalekohled02.jpg
(20.95 KiB) Staženo 39 x
Standa99

#183 Příspěvek od Standa99 »

Až někdo koupíte tento tablet http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-A4AD9E14 ... il&id=2472 , tak zkuste nahodit zkušenosti.
Četl jsem, že dost laguje displej (0,5 až 1 sec., slabé podsvícení), ale zase prej jde odblokovat GPS. Taky by mě zajímala WiFi, aby se neodpojovala při zatíženém CPU. Jeden krám už mám totiž cca rok doma, ale u tohodle to kompenzuje cena.
p32

#184 Příspěvek od p32 »

Na co odblokovávat GPS ? Kolik to má paměti ? Není lepší se na takové blafy vykašlat a koupit si něco spolehlivého ?
Např. http://interlink.tsbohemia.cz/pocitace- ... 7&scaid=49
Standa99

#185 Příspěvek od Standa99 »

Pro nechápavé: otázka zněla jinak. Kdyby někdo chtěl , tak ať se jukne na praktické zkušenosti tu http://androidforum.cz/viewtopic.php?t=50254 .

P.S. Naštěstí už nebyl. Jinak, ten kdo má děti, tak pochopí proč.
jandu

#186 Příspěvek od jandu »

čím ďalej tým viac mi prichádza názov "Varování (opět) před LIDL"
skôr ako výzva - "V Lidli majú zase niečo dobré a lacné".
Teda viac návnada, než varovanie .....
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
ok1hga

#187 Příspěvek od ok1hga »

Těm, co se na takovou annonci chytnou,
stejně žádná dobrá rada nebo varování nepomůže . . .
Ti si prostě tu hubu natlučou . . . a sami.
Hydrawerk

#188 Příspěvek od Hydrawerk »

Jako ten tablet bych čekal o dost lepší. Je od docela známého výrobce TrekStor. http://www.trekstor.de/home-de.html Nečekal jsem až takový propadák.
No nic, Mazažeři v Lidlu rozumí spíš šroubovákům a vrtačkám... :looser: :looser: :looser:
Celeron

#189 Příspěvek od Celeron »

Je to loterie. Já třeba koupil před cca 2 roky dvouválec kompresor, na občasný použití. Pak jsem ho musel zapojit do procesu, kdy fouká 5x12 hodin týdně. Kupodivu drží, výkon stále stejný a olej nežere. Třeba ten Parkside zrovna takova sračka není...
Jirka
ok1hga

#190 Příspěvek od ok1hga »

Celeron píše: Třeba ten Parkside zrovna takova sračka není...

nedej se zmást, je to sračka !!!
. . . jen jsi měl štěstí.
weed_smoker

#191 Příspěvek od weed_smoker »

Zrovna tu mam na opravu dvě svítidla pod linku na trubici T5 asi s předřadníkama,značka LIVARNO,jedna bílá,druhá stříbrná v origo obalu.
Neví někdo,jak se do toho leze (na rámu jeden samořez v plastovym obdélníčku a jinak jsou šroubky jenom v čelech toho výklopnýho reflektoru,v rámu s předřadníkem ne).A má smysl to opravovat?
Celeron

#192 Příspěvek od Celeron »

ok1hga píše: nedej se zmást, je to sračka !!!
. . . jen jsi měl štěstí.

Nojo, ale co dnes není sračka? :roll: Stačí porovnat dnešní s půlkou devadesátých let....
Jirka
Drakoush

#193 Příspěvek od Drakoush »

Táto téma je tu zbytočná, každý správny majster vie, že kúpa náradia v lídli je lotéria. Ja netvrdím, že je to hnoj všetko, dá sa kúpiť aj dobre. Ale to je gamblerstvo, závislosť. Ja si priplatím, trebárs kúpim cimco, bosch, narex a vydrží ma to. Kto si kúpi z lídla, nech sa aspoň nesťažuje. Náradie z marketu je samostatná kapitola, lákajú bomba cenou, "tutti" kvalitou, ale pravda je niekde inde, tá cena zodpovedá kvalite. Nikto nám nedá nič zadarmo.

Praktický príklad nemusím udávať, ale ak by niekto chcel, môžem popísať.
Poistky sa opravujú klincom, istič sa obíde prepojkou, ak všetko zlyháva je potrebné urobiť nanovo rozvody, pokiaľ možno od elektrární, kontrolka signalizujúca poruchu sa odpája... Závity sa režú vrtačkou.
stasek

#194 Příspěvek od stasek »

To máš určitě pravdu, ale zase, do dvou let to můžeš vrátit, pokud se to po.ere a problém s tím nedělají. Já jsem svýho času měl asi 6 flexek, byly koupený po 250 Kč. Byl jsem línej přehazovat kotouče apod, jen jsem vždycky šáhl po tý, kterou jsem potřeboval. Pravda, nevydržely tak dlouho jako značkový, ale kupovat 6 značkových? Pokud se nějaká podělala, různě jsem kombinoval díly a vydržely tak hodně dlouho. A to jsem s tím řezal beton i žulu. Kupodivu odcházely většinou převodovky (nekvalitní materiál). Ale řekl bych, že se zaplatily.
Artaban001

#195 Příspěvek od Artaban001 »

Myslím si, že Lídl svý výrobce nemá. On má pouze svý obchodní značky. A konkrétně těch akuvrtaček mě přijde, že je to nižší třída od BOSCHe (jednu takovou zelenočervenou akuvrtačku mám doma v sadě se dvěma Ni-Cd akumulátorama). Pokud si významný odběratel připlatí, výrobci mu na tělo přístroje "narazí" značku, jakou bude chtít. Tak je to dneska mimo jiné i z ETA, SENCOR.. Dneska je podstatný, aby prodejce nabídl dostatečnou záruku.. A pokud takový levný tablet vydrží 2 roky odolávat spíš vlivu dětského zacházení, za ty prachy to jde. No a dřív to řeší záruční doba..
Já sám jsem zvědavej, jak dlouho vydrží třeba takový Huawei Y300..
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“