přidej si aspoň na Eluxe .
Jakou koupit pračku
Moderátor: Moderátoři
Hydrawerk píše:Kterou značku bys teda volil??
Z těch, co bych dnes nekupoval, tak jsem měl Zanussi, ale to bylo ještě z Tuzexu a asi po 20 letech jsem ji vyměnil za Siemens (dnes má asi 16-18 let). Ta zanuska stále dobře fungovala, dal jsem jí máti na chalupu, ale už byla okoukaná a po 20 letech už měla větší spotřebu než ta nová.
Dnes bych si vybíral raději už s předním plněním, která má současně i sušičku a tam je užší výběr daný tím, které firmy to mohou nabídnout a nebál bych se jít i při nákupu do Beko. S novějšími výrobky od této firmy jsem spokojen.
Samozřejmě největší hloupost je kupovat pračku od stejné firmy s tím, že jsi byl s tou, co vydržela 15 let, tak spokojenej. Po 15 letech je situace jiná a musíš začít s úplně novým výběrem - parametry, kdo vše to nabízí a proč, servis, životnost (ložiska, provedení na opravu, info od lidí).
taak...pračka zanusska je doma, kdysi prestižní značka (Tuzex) pro chudší proletáře zbyla leda Romo, Tatramat a Calex...
ale běda ! dyž nevydží 25 let provozu to co stará kamarádka dobrá mašina Tatramatka,
historie firmy je zajímavá, založil léta Páně 1916 jistej Antonio Zanussi
polskej filmovej režisér a scénarista Kryštof Zanussi ? je to rodinnej podnik nebo shoda jmen jako u nás Novák ? fakt nevím
- Přílohy
-
Zan.JPG- (114.27 KiB) Staženo 134 x
Po asi 2,5 letech se nějak zk*rvila řemenice a buben se přestal točit. Došel servisák a řekl, že náhradní díly zrovna nejsou na skladě. Už měsíc se čeká, až objednaný náhradní díl dojde.
Závěr: Whirlpool je na h0vn0.
UPDATE:
Tak jsem jim dnes psal SMS a zdá se, že po nějakých 5 týdnech od nahlášení závady jim vyměnili celou pračku. :-/
- tatramacek
Hydrawerk píše:Jedna rodina (3 starší lidi), se kterou se moc často nevídám, mají vrchem plněnou pračku Bauknecht, což je, jak známo, převlečený Whirlpool. Mají na to jakousi pětiletou záruku. Nebo spíš pětiletý bezplatný servis. http://www.bauknecht.cz/zakaznicke-cent ... i-podminky
Po asi 2,5 letech se nějak zk*rvila řemenice a buben se přestal točit. Došel servisák a řekl, že náhradní díly zrovna nejsou na skladě. Už měsíc se čeká, až objednaný náhradní díl dojde.
Závěr: Whirlpool je na h0vn0.
Whirlpool bych nikdy nechtěl. Pokud ano, tak starší poctivý modely.