ondraN píše:A taky dávám nějaké raritní displeje. Ten vlevo je miniaturní 7seg do kalkulaček
Nieco podobne, ale v priesvitnom a spojene v jeden celok su v tejto kalkulacke
Moderátor: Moderátoři
petula píše::arrow: ondraN ještě k tomu Vašemu displeji TIL311 od Texasu... vzpomenul jsem si, že tento displej, resp. TIL311A, existuje také pod označením DIS-1417. To bylo interní označení Texasu pro TIL311A. Jedná se o stejný displej, pouze s větším teplotním rozsahem. Tak to jen pro úplnost.
ondraN, ten 4-místný maticový displej od HP dnes ve stejném provedení s různými variantami dělá Avago. Tyhle maticové displeje byly použity ve stolních kalkulátorech HP9830 a HP9825. V HP9830 byly veliké, zatímco HP9825 měla menší. Východoněmecká RFT též dělala čtyřčata maticových displejů, jenže byly dost poruchové.
petula píše:jedna historická relikvie ... dávám jen odkaz ke mě, abych zbytečně nezabíral místní prostor:
http://www.jplabs.co.uk/museum/sivers_vco.html
Je to polovodičový napětím přeladitelný mikrovlnný oscilátor, pracující v pásmu 12 až 18 GHz. Ty dvě kulaté "věže" nahoře jsou YIG oscilátory. Výrobcem byla švédská Sivers Lab. Rok výroby odhaduji na 70-tá léta minulého století. Takže stáří tak 40-45 roků.
ondraN píše:...
Díky za ty doplňující informace. Ty maticové displeje jsou opravdu z toho kalkulátoru. V devadesátkách jsem jeden dostal a já idiot ho rozebral na součástkyJediné co z něj ještě mám, je deska 64KB RAM s předintelovskými DRAM 16Kx1 pamětma.